Natrag
23.3.2019 03:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župi prostor za vrtić!

21.10.2011 @ 17:31 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Župa dubrovačka konačno je dobila zemljište za gradnju prijeko potrebnog dječjeg vrtića, ali i doma za stare i nemoćne.

Odlukom Vlade RH Općini su, naime, darovane nekretnine u sklopu bivšeg vojnog odmarališta u Kuparima. Riječ je nekretninama površine od 28 tisuća metara četvornih, čija je vrijednost oko 3,9 milijuna kuna.

Kako se navodi na stranicama Općine, prije nekoliko godina od Hrvatskog fonda za privatizaciju zatraženo je izuzeće iz buduće privatizacije ovog kompleksa zgrade bivše Mladosti s okolnim zemljište. Međutim, Središnji državni ured za raspolaganje državnom imovinom, odnosno odlukom vladinog povjerenstva, zgrada Mladosti dodijeljena je MUP-u.

Stoga je Općina zatražila dodjelu sportskih terena i stradale objekte na samom ulazu u Kupare, te je izrađena i studija prostornih mogućnosti kompleksa kao i idejno rješenje za dom za starije i nemoćne, odnosno za dječji vrtić.

Izgradnjom novog dječjeg vrtića Župa bi konačno trebala stati u kraj nedostatku kapaciteta u vrtiću, te time riješiti problem koji se javlja iz godine u godinu, a kao posljedica sve većeg naseljavanja mladih obitelji, koje svoje stambeno pitanje rješavaju upravo na području ove općine.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana