Zanimljivosti

ŽUPANIJSKO NATJECANJE Tko će najbolje čitati – naglas?

ŽUPANIJSKO NATJECANJE Tko će najbolje čitati - naglas?

Šesto po redu Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održat će se danas u 17 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Natjecat će se 17 učenika iz 10 škola, a natjecatelji će biti podijeljeni u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8.

Pobjednici u svojim kategorijama zajedno s mentorima predstavljat će Dubrovačko – neretvansku županiju na 6. državnom Natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u Sisku 22. i 23. studenoga.

Već šestu godinu zaredom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige knjižničarke Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, Zlatka Mustahinić i Deša Ficović Kosović, priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas čiji je inicijator Narodna knjižnica i čitaonica ‘Vlado Gotovac’ Sisak.

Cilj je poticanje i popularizacija knjige čitanja i čitanja naglas; razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena; unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika; naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja; poticanje usmenog izražavanja; te razvijanje motivacijskih sposobnosti.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist

Obilježavamo Međunarodni dan obitelji!

Dulist