Natrag
24.4.2019 02:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

ŽUPANIJSKO NATJECANJE Tko će najbolje čitati – naglas?

8.11.2018 @ 7:51 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Šesto po redu Županijsko natjecanje u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole održat će se danas u 17 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Natjecat će se 17 učenika iz 10 škola, a natjecatelji će biti podijeljeni u dvije uzrasne kategorije, od 3. do 5. razreda te od 6. do 8.

Pobjednici u svojim kategorijama zajedno s mentorima predstavljat će Dubrovačko – neretvansku županiju na 6. državnom Natjecanju u čitanju naglas koje će se održati u Sisku 22. i 23. studenoga.

Već šestu godinu zaredom u okviru programa Mjeseca hrvatske knjige knjižničarke Odjela za djecu i mlade Narodne knjižnice Grad, Zlatka Mustahinić i Deša Ficović Kosović, priređuju županijsko natjecanje u sklopu nacionalne akcije Natjecanja u čitanju naglas čiji je inicijator Narodna knjižnica i čitaonica ‘Vlado Gotovac’ Sisak.

Cilj je poticanje i popularizacija knjige čitanja i čitanja naglas; razvijanje ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena; unaprjeđenje čitalačkih sposobnosti učenika; naglašavanje čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja; poticanje usmenog izražavanja; te razvijanje motivacijskih sposobnosti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana