Politika

Županijski vijećnici SDP-a i MOST-a zatražili ostavku Vilme Kosović

Županijski vijećnici SDP-a i MOST-a zatražili ostavku Vilme Kosović

Nakon odluke o Vili Rašica te početka nove sjednice Županijske skupštine, oporbeni vijećnici MOST-a i SDP-a povukli su se u Malu vijećnicu na izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj su zatražili ostavku DDS-ove predsjednice Županijske skupštine Vilme Kosović.

-Razočarani smo današnjim postupanjem predsjednice Skupštine Vilme Kosović i tražimo da zbog nepoštivanja procedure Poslovnika podnese neopozivu ostavku. Tijekom današnje sjednice razvidno je da mi nismo imali pravo na pristup informacijama, a to je nedopustivo – rekao je ispred Kluba vijećnica SDP-a Davor Penić. Isto je istaknuo i MOST-ov Pero Jerković, a Maro Kristić istaknuo je kako će ostati na novoj sjednici iako je sporno što im se nije dozvolilo postaviti vijećnička pitanja.

-Smatramo da je u interregnumu između dvije sjednice trebalo obavijestiti vijećnike da nova sjednica počinje te da nam se da pravo postaviti vijećnička pitanja, a ponajviše jer su već na prethodnoj sjednici vijećnici upisani te su trebali redom izaći za govornicu. Ali, očito je vladajuća većina samodostatna te nemaju potrebu dati pravo oporbi da nešto reče, niti smatraju da vijećnicima treba dostaviti materijale, već očekuju da dolazimo pojedinačno u županiju kako bismo se informirali. To je nedopustivo – rekao je vijećnik Kristić.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist