Natrag
21.2.2019 02:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županijski vijećnici dobivaju imunitet

25.2.2013 @ 19:48 Andrea Falkoni Račić Politika

Podijelite:

Pred županijskim vijećnicima u petak 1. ožujka naći će se ukupno 33 točke dnevnog reda. Među njima su i Prijedlog Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Dubrovačko – neretvanske županije prema kojem će županijski vijećnici steći imunitet.

Naime,  u članku 27. dodaje se stavak 2. koji glasi „vijećnici ne mogu biti kazneno gonjeni niti odgovorni na bilo koji drugi način, zbog glasovanja, izjava ili iznesenih mišljenja i stavova na sjednicama Županijske skupštine“.

Zanimljivo je spomenuti kako će županijski vijećnici raspravljati i o programu rada župana Dubrovačko-neretvanskog Nikole Dobroslavića u vremenu od 1. srpnja do 31. prosinca 2012.

I dok župan u svom izvješću navodi kako je pokrenut projekt Odjela palijativne skrbi u bolnici i potpisan Sporazum o suradnju na relizaciji tog projekta u iznosu od 10.500.000 kuna između Zaklade Blaga djela, Grada Dubrovnika, Dubrovačke biskupije, OB Dubrovnik i Županije, ne spominje ni jednom rječju dug bolnice prema dobavljačima, koji se krajem godine popeo na oko 100 milijuna kuna i zbog kojega je Bolnica, radi sanacije, prepuštena državi.

Ali zato nabraja otvaranje primjerice interventne kardiologije, unaprjeđenje djelatnosti kao što su jedinica za liječenje moždanog udara, nova endokrinološka ambulanta, više novih uređaja i ostalo.

U svom izvještaju župan uz ostalo ističe kako je Strategija razvoja turizma DNŽ  dovedena do pred usvajanje i predstoji njeno uvrštenje na dnevni red Županijske skupštine. U ovom mandatu, piše župan, od koncesija Županija je bitno povećala prohode (premda ubire samo 1/3 koncesije) te je od 826.000 kuna uprihodovanih od koncesija u 2009.  dosegla 1.660.000 kuna u prošloj godini, što je 100 posto više, dok je prihod od brodica od 310,000 kuna u 2009. narastao na 1.070.000 kuna u prošloj godini (200 postpo više).

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana