Politika

Županijski SDP: Pelješki most je nacionalno pitanje

Županijski SDP: Pelješki most je nacionalno pitanje

Iz županijskog SDP-a objavljeno je priopćenje za javnost kojim se osvrću na problem prometne izoliranosti Dubrovačko-neretvanske županije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„U utorak, 26.lipnja, u Malom Stonu  je održana sjednica Županijskog odbora  SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije uz nazočnost Ministra pomorstva, prometa i veza Siniše Hajdaša Dončića.
 
Na sjednici se između ostalog ponovo raspravljalo o prometnoj izoliranosti Dubrovačko-neretvanske županije. Predsjednik ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Davor Penić odlučno je odbacio tvrdnje županijskih čelnika HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije o odustajanju od Pelješkog mosta i autoceste do Dubrovnika.
 
Doneseni su zaključci u svezi prometne izoliranosti Dubrovačko neretvanske županije koji glase:
 
1.Nacionalno pitanje povezivanja teritorija Republike Hrvatske je Pelješki most, tražimo od Vlade Republike Hrvatske vremenske okvire za izgradnju mosta koji će biti vezani uz porast BDP od 5% u dvije uzastopne godine. Podsjećamo javnost da je Vlada Jadranke Kosor  obustavila radove na mostu u svibnju 2011.godine.
 
2.Trajektna veza Komarna (Klek) –Brijesta (Pelješac) kao privremeno riješenje do izgradnje Pelješkog mosta, kao najefikasnije i najjeftinije riješenje. Veliki dio posla za tu vezu je već odrađen.
 
3.Autocesta do Dubrovnika po Prostornom planu Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tražimo nova riješenja koja nismo probali, umjesto odgovornosti onih koji su nas doveli u ovakvu situaciju, a sada bi nam komplicirali životne uvijete i dalje.“ – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije dr. Davor Penić.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist