Politika

ŽUPANIJSKI SDP ‘Dajemo punu podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik’

ŽUPANIJSKI SDP 'Dajemo punu podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik'

SDP Dubrovačko-neretvanske županije uputio je priopćenjem u kojem iskazuje podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik koji će se održati 26. siječnja u Ravči. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-SDP Dubrovačko-neretvanske županije daje punu podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik koji će se održati u subotu 26. siječnja 2019. u Ravči. Projekt izgradnje tunela Ravča-Drvenik više je puta obećan stanovnicima Grada Vrgorca i Općine Gradac, no nikad se nije krenulo u njegovu realizaciju već su drugi projekti bili ili jesu prioritet Županije i Vlade RH.

Izgradnjom tunela ostvarilo bi se prometno rasterećenje Splita i splitske trajektne luke kao i brži protok prometa prema južnom dijelu Makarske rivijere, Hvaru i Korčuli. No, ono što je najbitnije ostvarila bi se jedna nova perspektivarazvoja zaleđa Splitsko-dalmatinske županije i zapadnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije, koji obuhvaća Općinu Pojezerje i sjeverozapadni dio grada Ploča.

Ostvarenje ovog projekta sigurno bi omogućilo pozitivne demografske i gospodarske učinke na najzapadniji dio Dubrovačko-neretvanske županije, ali isto tako i na otok Korčulu te zapadni dio poluotoka Pelješca.

Ovim putem pozivamo stanovnike zapadnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije da svojim dolaskom podrže ovaj prosvjed – stoji u priopćenju SDP-a DNŽ.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist