Politika

Županijski odbor HDZ-a potpisao sporazum o koaliciji s HSU-om, HSLS-om i HSP AS-om

Županijski odbor HDZ-a potpisao sporazum o koaliciji s HSU-om, HSLS-om i HSP AS-om

Predsjednici županijskih organizacija HDZ-a, HSU-a, HSLS-a i HSP AS-a danas su u Dubrovniku potpisali sporazum o koalicijskoj suradnji na predstojećim lokalnim izborima u svibnju.

Potpisivanju sporazuma pristupili su Branko Bačić ispred županijskog HDZ-a, Ivan Margaretić ispred HSU-a, Ivan Šimunović ispred HSP AS-a i povjerenik županijskog HSLS-a Niko Kapović, a potpisivanju je prisustvovao i kandidat za župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, te kandidati za njegove zamjenike Žaklina Marević i Joško Cebalo.

Nakon potpisivanja sporazuma, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić izrazio je zadovoljstvo što je velika koalicija ponovno na okupu te naglasio kako koalicija očekuje pobjedu Nikole Dobroslavića u prvom krugu kao i osvajanje apsolutne većine u županijskoj skupštini. Bačić je dodao kako je sve ono što se u županiji napravilo kroz prethodne mandate najbolji zalog za ulazak velike koalicije na lokalne izbore.

Predsjednik županijske organizacije HSU-a Ivan Margaretić istaknuo je kako HSU ima zadovoljstvo da nakon osam godina ponovno koalira u ovoj koaliciji, a i da im je drago da je župan Dobroslavić ponovno kandidat.

HSLS-ov povjerenik Niko Kapović izrazio je zadovoljstvo onim što je ova koalicija napravila kroz protekle mandate te istaknuo kako se raduje ponovnoj suradnji.
Predsjednik HSP AS-a Ivan Šimunović naglasio je kako je u suradnji s ovom koalicijom ostvareno i više nego što je predviđeno i da je upravo to zalog da koalicija ponovno traži povjerenje sugrađana i za naredni mandat.

Župan Nikola Dobroslavić izrazio je zadovoljstvom potpisivanjem koalicijskog sporazuma naglasivši da su tim činom koalicijski partneri ocijenili dobar rad kroz protekle mandate. Dobroslavić je naglasio kako je rad županije u svim mandatima protekao bez ikakve afere, a županova polugodišnja izvješća uvijek su bila prihvaćena golemom većinom glasova ukupnih vijećnika u županijskoj skupštini. Dobroslavić je naglasio i kako se Dubrovačko – neretvanska županija nalazi među pet najuspješnijih regija u Hrvatskoj po pitanju povlačenja sredstava iz europskih fondova, rješavanja teritorijalne odvojenosti županije Pelješkim mostom, ali i privlačenjem ulaganja. Kandidat za župana istaknuo je kako će temeljne postavke predizbornog programa koji će javnosti biti predstavljen u narednom tjednu biti daljnje povezivanje županije, Pelješki most, jadransko-jonska autocesta, cesta od Osojnika do čvorišta Metković, brza cesta od Zračne luke do grada kao i brza pelješka cesta s lukama Perna i Polačište.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist