Politika

ŽUPANIJSKI HNS ‘Mještani Zatona pokazali su kako se bori za zajednički interes’

ŽUPANIJSKI HNS 'Mještani Zatona pokazali su kako se bori za zajednički interes'

Iz HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije priopćenjem su se očitovali o zemljištu u Zatonu koje je Ministarstvo obećalo darovati Gradu Dubrovniku. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Stanovnici Zatona izborili su se za svoj interes. Jer vijest da Ministarstvo državne imovine ipak namjerava Gradu Dubrovniku ustupiti mještanima Zatona iznimno bitno zemljište zapravo je pobjeda tamošnjih stanovnika. Upravo zato dubrovački HNS želi zahvaliti svima koji su podržali ovu akciju, a koju je pokrenula članica HNS-a Marija Haselsteiner.

Umjesto prodaje, prema obećanju resornog ministra, to zemljište sada bi trebalo biti vraćeno njegovim pravim vlasnicima, Zatonkama i Zatonjanima, kao i ostalim stanovnicima Dubrovnika. Vrijedi istaknuti kako je i ova akcija pokazala da se glas građana može daleko čuti kada se zajednički organiziraju i bore za opće dobro. Svojom borbom mještani Zatona postigli su da se 921 m2 zemljišta u Zatonu ne prodaje za par stotina tisuća kuna već da ta, njima neprocjenjiva, zemlja ostane na raspolaganju kao šetnica i rekreacijska zona, vitalan prostor koji spaja Mali i Veliki Zaton. Upravo kakvom je treba sada i sačuvati.

Stoga se nadamo da će ovog puta Ministarstvo i Grad do kraja provesti ovu odluku, kako se ne bi dogodilo da za desetak godina ponovno građani moraju dizati svoj glas da bi spriječili novi pokušaj prodaje ovog zemljišta. Tek tada moći ćemo znati jesmo li smo se uspjeli izboriti za interes građana i sa sigurnošću reći da je ovoj sagi doista došao kraj. A građanima Zatona čestitamo na zajedništvu kojim su pokazali kako ideologija nije bitna kada je u pitanju zajednički interes – stoji u priopćenju koje potisuje predsjednica dubrovačke podružnice HNS-a Nataša Gabričević.

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist