Natrag
21.2.2019 07:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Županijski dogovor’ pravi najbolju menestru

29.12.2013 @ 21:56 Ana Prohaska dulist IN
46;46

Podijelite:

Ekipa Županijskog dogovora ovogodišnji su pobjednici Festivala zelene menestre i vina 2013. godine.

U konkurenciji 18 ekipa oni su sa 76 bodova odnijeli premoćno prvo mjesto, dok su im na najbližem drugom bili Kuhari sportaši sa 64 osvojena boda. Treći plasirani bio je Gulliver sa 44 boda.

-Prvi put smo se prijavili i zatečeni smo pobjedom. Očigledno je velika želja prevagnula, žiri je tako glasovao, a ja čestitam svima. Vjerujem da ćemo i dogodine biti, ponovno bez ikakvih rezultatskih ambicija. Samo želimo kuhati – rekao nam je član pobjedničkog tima Maro Kristić.
Kristić je s nama podijelio recept za vrhunsku zelenu menestru.

-Imali smo odlično meso, nabavili smo ga iz više izvora. Dobar kupus kojeg je prožeo led, to je ono što znamo, ostalo smo bacili unutra i smutili. Izgleda da je ispalo dobro – kaže Kristić te dodaje kako ime Županijski dogovor ipak nema nikakve veze s onim Dubrovačkim.
-Ovo je ipak jedna pozitivna priča, za razliku od ove druge – zaključio je Kristić.

Osim najbolje menestre žiri je podijelio i nagrade u četiri kategorije.

U kategoriji ''očuvanje tradicijskih korijena'', nagrade su dobili – Štalica, Škjuk s Poljica, Konavoska dijaspora i Strevuni. Za najbolji 'Orginalni nastup' nagrađeni su Župaho, Županijski dogovor , Kuhari sportaši, te Da smo bar 100 posto Konavoke. U kategoriji 'prekogranična suradnja' nagradu je odnio Agroturizam Marića Gaj, dok su 'fer play' pokorili Vatrogasci Konavle.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana