Crna kronika

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 Vatrogasci čuvaju požarišta, prometna kod Trpnja

112

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su o događanjima u protekla 24 sata s posebnim naglaskom na vatrogasne intervencije te jednu prometnu nesreću.

Tako ističu kako je u srijedu 23. kolovoza u 8.44 sati zaprimljena dojava o požaru u Zavalatici – Općina Smokvica. O ovom događaju ŽC 112 Dubrovnik odmah je izvijestio DVD Smokvica i policiju. Požar je lokaliziran u 10.45 sati, a ugašen u 19.30 sati. U gašenju su sudjelovali DVD Korčula sa osam vatrogasaca i četiri vozila, DVD Lumbarda s četiri vatrogasca i jednim vozilom, DVD Smokvica s 15 vatrogasaca i četiri vozila te DVD Blato s osam vatrogasaca i tri vozila. Izgorjela površina je oko 350 x 150 metara mlade borove šume. Požarište je i tjekom noći ostalo čuvati tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom.

Istog dana u 14.28 sati ŽC 112 Dubrovnik je na zahtjev Županijskog vatrogasnog zapovjednika DNŽ Stjepana Simovića uputio zahtjev VOS-u za jedan Air tractor na gašenje požara na brdu Osoja, iznad graničnog prijelaza Debeli Brijeg (Crna Gora).

Kroz noći s 23. na 24. kolovoza opožareno područje na Mljetu čuvalo je deset vatrogasaca s tri vatrogasna vozila JVP Mljet te pet vatrogasaca s jednim vozilom DVD Putnikovići. Prema informaciji koju smo dobili od zapovjednika JVP Mljet Maria Dabelića, tijekom noći nije bilo otvorenog plamena. DVD Putnikovići u 6 sati napustili su požarište, a dalje na čuvanju ostaju tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Mljet.

Noćas u 4.02 sata u 112 Dubrovnik je zaprimljena dojava o prometnoj nesreći, tj. udaru vozila u brdo kraj ceste, na D414 kod mjesta Donja Banda na skretanju za Trpanj. U nesreći su ozlijeđene tri osobe koje su zbrinute u OB Dubrovnik.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist