Crna kronika

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 Vatrogasci čuvaju požarišta, prometna kod Trpnja

112

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su o događanjima u protekla 24 sata s posebnim naglaskom na vatrogasne intervencije te jednu prometnu nesreću.

Tako ističu kako je u srijedu 23. kolovoza u 8.44 sati zaprimljena dojava o požaru u Zavalatici – Općina Smokvica. O ovom događaju ŽC 112 Dubrovnik odmah je izvijestio DVD Smokvica i policiju. Požar je lokaliziran u 10.45 sati, a ugašen u 19.30 sati. U gašenju su sudjelovali DVD Korčula sa osam vatrogasaca i četiri vozila, DVD Lumbarda s četiri vatrogasca i jednim vozilom, DVD Smokvica s 15 vatrogasaca i četiri vozila te DVD Blato s osam vatrogasaca i tri vozila. Izgorjela površina je oko 350 x 150 metara mlade borove šume. Požarište je i tjekom noći ostalo čuvati tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom.

Istog dana u 14.28 sati ŽC 112 Dubrovnik je na zahtjev Županijskog vatrogasnog zapovjednika DNŽ Stjepana Simovića uputio zahtjev VOS-u za jedan Air tractor na gašenje požara na brdu Osoja, iznad graničnog prijelaza Debeli Brijeg (Crna Gora).

Kroz noći s 23. na 24. kolovoza opožareno područje na Mljetu čuvalo je deset vatrogasaca s tri vatrogasna vozila JVP Mljet te pet vatrogasaca s jednim vozilom DVD Putnikovići. Prema informaciji koju smo dobili od zapovjednika JVP Mljet Maria Dabelića, tijekom noći nije bilo otvorenog plamena. DVD Putnikovići u 6 sati napustili su požarište, a dalje na čuvanju ostaju tri vatrogasca s jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Mljet.

Noćas u 4.02 sata u 112 Dubrovnik je zaprimljena dojava o prometnoj nesreći, tj. udaru vozila u brdo kraj ceste, na D414 kod mjesta Donja Banda na skretanju za Trpanj. U nesreći su ozlijeđene tri osobe koje su zbrinute u OB Dubrovnik.

Pročitajte još

PROMETNA POD DUBOM Sudar osobnog vozila i motocikla

Dulist

PRESUDA ZA RAZBOJNIŠTVO U PETAK Katušić priznao krivnju, Hadžić se ne osjeća krivom

Dulist

Bez koncesije dozvolio ilegalno vađenje 43 tisuće kubika kamena!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija