Crna kronika

ŽUPANIJSKI CENTAR 112 Gorjelo u Dubravici i Mlinima, uspješna potraga HGSS-a za Amerikancem

Požar i vatrogasci (Ilustracija)

Iz Županijskog centra 112 izvijestili su o događajima koji su im dojavljeni u protekla 24 sata na području Dubrovačko-neretvanske županije, a većinom se tiču intervencija vatrogasaca i HGSS-a.

Tako je u ponedjeljak u 14.11 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena dojava o požaru na deponiju smeća u Dubravici. U gašenju požara sudjelovali su JVP Metković i DVD Metković s 10 vatrogasaca i 5 vozila, a požar je ugašen u 21 sat.

Istog dana u 13.50 sati JVP Dubrovački vatrogasci dojavili su da se opožareno područje na Grabovici i dalje sanira sa 6 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 19 sati. Dvije minute nakon dojave s Grabovice JVP Konavle javlja da se na požarištu iznad Karasovića nalazi 7 vatrogasaca JVP Konavle koji saniraju rubne djelove opožarenog područja. Oko 18.30 sati JVP Mljet javlja kako je požar u Blatu – Ropa proglašen ugašenim.

U ponedjeljak u 13.25 sati u ŽC 112 Dubrovnik zaprimljena je dojava od HGSS Orebić da pokreću akciju traganja i spašavanja za nestalim Amerikancem koji se na brdu Sv. Ilija iznad Orebića odvojio od grupe te nestao. Na traženje Pročelnika HGSS Orebić Darka Prižmić i HGSS Split Vinka Prizmić, Županijski centar 112 Dubrovnik je u 14.59 sati uputio zahtjev Državnom centru za zaštitu i spašavanje za podizanje helikoptera HRZ-a zbog traganja za nestalom osobom iz zraka. U 15.46 sati pročelnik HGSS Orebić Darko Prižmić javio je da su pronašli nestalog Amerikanca živog, ali je dehidrirao te će biti predan HMP Orebić.

Na posljetku jutros u 7.30 sati u ŽC 112 stigla je dojava o požaru na objektu u Mlinima (pojava dima na elektro instalacijama). Intervenirali su DVD Župa dubrovačka sa 7 vatrogasaca i 3 vozila. Požar lokaliziran u 7.45 sati, a ugašen u 8.15 sati.

 

Foto: ilustracija

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist