Županija

Županija zaposlila 51 pomoćnika u nastavi

Županija zaposlila 51 pomoćnika u nastavi

Dubrovačko-neretvanska županija zaposlila je 51 pomoćnika u nastavi za 61 učenika s teškoćama, a u okviru projekta “Zajedno možemo sve! – vol. 2” vrijednog 2.496.854,84 kuna.

Projekt „Zajedno možemo sve! – vol. 2“ nastavak je uspješno provedenog projekta „Zajedno možemo sve!“ kojim je Dubrovačko-neretvanska županija osigurala 46 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u protekloj školskoj godini.

Prošlogodišnje iskustvo provedbe projekta „Zajedno možemo sve!“ pokazalo je da uvođenje pomoćnika u nastavi u školi predstavlja izuzetno kvalitetan oblik pomoći podrške učenicima s teškoćama koji su uključeni u redovni sustav odgoja i obrazovanja.

Uključivanjem pomoćnika u nastavne programe osnovnih i srednjih škola uvelike se doprinosi primjerenijoj socijalnoj integraciji, uspješnijem školskom uspjehu svih učenika, promijenjenim stavovima učitelja/nastavnika te njihovoj realnijoj procjeni odgojnoobrazovnih potreba učenika s teškoćama u razvoju, a samim time i aktivnijim sudjelovanjem učenika s teškoćama u svim aspektima školovanja.

Za zaposlene pomoćnike u nastavi u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije tijekom prva dva mjeseca provedbe projekta provest će se program stručnog osposobljavanja pomoćnika u nastavi za rad s učenicima s teškoćama od strane vanjskog stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u inkluzivnom obrazovanju.

Izniman je to uspjeh za Dubrovačko-neretvansku županiju koja je ove godine osigurala u svom proračunu osigurala 249.685,49 kuna (10% od ukupnog iznosa) za sufinanciranje i uspješnu provedbu projekta „Zajedno možemo sve! – vol. 2“.

Tekst i foto: Dubrovačko-neretvanska županija

 

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist