Politika

ŽUPANIJA UZVRATILA CAPORU ‘Studija izvodivosti za Lučino razdolje nije dovršena’

Nikola Dobroslavić

Iz Dubrovačko-neretvanske županije regirali su na priopćenje GI ‘Srđ je naš’ od 8. travnja 2019. u kojem se, prema njihovim riječima, proziva Dubrovačko-neretvanska županija za nebrigu za okoliš vezano uz projekt Centra za gospodarenje otpadom ‘Lučino razdolje’. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-U interesu istinitog informiranja javnosti prisiljeni smo reagirati na neistinite navode koordinatora GI SJN Đura Capora. Naime, nekoliko dubrovačkih medija objavilo je u ponedjeljak 8. travnja priopćenje GI ‘Srđ je naš’ u kojem koordinator inicijative, profesor povijesti g. Đuro Capor, ustvrđuje među ostalim kako ‘Županija nema ili ne zna gdje se nalazi Studija izvedivosti’, pita se ‘kao zabrinuti građanin zna li Županija što radi’ i spominje nekakve neodređene ‘ekološke nepoznanice’.

Stoga opetovano upoznajemo javnost sa činjenicama:

Studija izvedivosti za projekt Centra za gospodarenje otpadom u Dubrovačko-neretvanskojh županiji nije završena, i na nju nemamo autorska prava. Autorska prava imat će Agencija za gospodarenje otpadom d.o.o. kad se izvrši uredna primopredaja (kad Studija bude završena, usuglašena s Jaspersom te plaćena izrađivaču), što očekujemo krajem svibnja 2019. i tad će javnost s njom biti upoznata.

Studiju izvedivosti ne treba brkati sa Studijom utjecaja na okoliš, koja je bila cijelo vrijeme izrade dostupna javnosti, na posebnom sastanku u Županiji raspravljena je s udrugama civilnog društva, koja je bila na javnoj raspravi i o njoj su svi mogli reći sve što su imali. Tom Sudijom i Rješenjem o objedinjenim uvjetima zaštite okoliša utvrđeno da je Zahvat Centar za gospodarenje otpadom Dubrovačko – neretvanske županije prihvatljiv za okoliš i ispunjava sve objedinjene uvjete zaštite okoliša.

Dodatna geološka i hidrogeološka istraživanja 2013. godine obavljena su na, traženje Hrvatskih voda i njihov nalaz, kao i prvi nalaz bio je prihvatljiv za daljnji razvoj projekta – stoji u priopćenju županije.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist