Županija

Županija ustupila bolnici stan na Pločama za smještaj liječnika

Sporazum o ustupanju na korištenje stana na Pločama u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik za smještaj liječnika potpisan je u četvrtak u palači Ranjina.

Potpis na sporazum stavili su župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Opće bolnice Mario Bekić.

-Današnjim potpisivanjem ugovora o ustupanju stana koji je u vlasništvu Dubrovačko-neretvanske županije Općoj bolnici Dubrovnik učinili smo još jedan korak u pomaganju bolnici u rješavanju problema smještaja gostujućih i drugih liječnika. Smatramo da Županija i Grad Dubrovnik moramo učiniti sve ono što je u našoj moći da osiguramo bolnici sve uvjete da mogu i dalje pružati odličnu zdravstvenu uslugu. Mi ćemo u našem raspisivanju natječaja za stipendiranje učenika i studenata također uzeti u obzir manjak liječničkog, a i sestrinskog osoblja te ćemo na taj način pokušat privući što više mladih ljudi da se okrenu medicinskoj struci – rekao je župan Dobroslavić.

-Uza sve to Županija s OB Dubrovnik sudjeluje u projektima Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, Tu su Dnevne bolnice Dubrovnik i Metković, ulaganja u opremu, operacijske dvorane pri hitnom bolničkom prijemu itd. To su sve mjere kojima pomažemo bolnici da se drži na onoj kvaliteti na kojoj je i sada, a mi smo veoma zadovoljni kvalitetom bolnice. Naravno, želimo ne samo da ostane tako nego da bude iz dana u dan sve bolja – rekao je župan Dobroslavić.

Ravnatelj OB Dubrovnik Mario Bekić zahvalio je na ustupanju stana kao i svim ostalim vidovima pomoći koje je Županija poduzela.

-U ime Opće bolnice Dubrovnik zahvaljujem se gospodinu županu Nikoli Dobroslaviću i Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je prepoznala realne potrebe Opće bolnice Dubrovnik i kroz jedan oblik suradnje, kroz ovaj stan koji nam je na raspolaganju do daljnjega ćemo svakako napravit jedan iskorak u rješavanju problema smještaja liječnika u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Općoj bolnici Dubrovnik – rekao je ravnatelj Bekić.

Potpisivanju Sporazuma nazočile su i zamjenica župana Žaklina Marević i v.d. pročelnice U.O. za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Pročitajte još

PRESTANAK ONEČIŠĆENJA Možete se opet kupati na Porporeli

Dulist

USVOJENE MJERE Kako što bolje na tržište plasirati mandarine?

Dulist

Školjkarima podmireni troškovi za oznaku izvornosti za stonsku kamenicu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija