Natrag
21.3.2019 13:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

ŽUPANIJA UPLATILA SREDSTVA Deblokiran račun Općine Lastovo

24.9.2018 @ 15:00 Dulist Županija

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija je, u dogovoru s Vladom RH, uplatila iznos od 395 tisuća kuna na račun Općine Lastovo, čime je općinski račun deblokiran i ona može nastaviti s urednim poslovanjem.

-Napominjemo još jednom da je sadašnje općinsko vodstvo, premda nije odgovorno za ovu ovrhu, propustilo ograničiti ovrhu za iznos sredstava nužnih za funkcioniranje Općine, a koje je pravo imalo po članku 244. Ovršnog zakona. Time je nepotrebno ostavilo bez plaća djelatnice Dječjeg vrtića, vatrogasce i druge općinske službe, a Općina nije mogla plaćati nužne materijalne troškove – navode iz Dubrovačko-neretvanske županije.
Naglašavaju i kako je osiguranje urednog funkcioniranja Općine obveza njezinih izabranih tijela te ih se poziva da tu svoju obvezu uredno ispunjavaju.

-Svjesni smo da nije jednostavno voditi jednu malu otočnu općinu, međutim u sličnoj su situaciji brojne manje općine u Hrvatskoj pa i u našoj županiji. Ako može 555 Gradova i Općina u Hrvatskoj uredno poslovati mora to moći i Općina Lastovo. Stoga pozivamo općinska tijela Općine Lastovo na odgovorno ponašanje na dobrobit Lastova, njegovih žitelja i gospodarstva – zaključuju iz Županije.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana