Urednički izbor

Županija traži koncesionara za Copacabanu, početna cijena 340 tisuća kuna

Dubrovačko-neretvanska županija traži koncesionara za Copacabanu.

Naime, donesena je odluka kojom Dubrovačko-neretvanska županija iskazuje namjeru davanja koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra, odnosno plaže Copacabana u svrhu obavljanja turističko-ugostiteljskih djelatnosti. Županijski vijećnici će o ovoj, šestoj točki dnevnog reda raspravljati na skupštini najavljenoj za iduću srijedu.

Početni iznos stalnog dijela godišnje naknade za koncesiju iznosi 348 tisuća kuna. Koncesija se daje na rok od 15 godina počevši od dana sklapanja Ugovora o koncesiji.

DuList je o ovoj temi već pisao početkom listopada. Podsjetimo, posljednjeg dana 2019. godine tvrtki Tin Trade d.o.o. u vlasništvu obitelji Sentić istječe desetogodišnja koncesija na plaži Copacabana. Ova je tvrtka koncesiju dobila 2009. godine kao jedini ponuditelj na raspisanom natječaju s godišnjom koncesijskom naknadom od 86 tisuća kuna plus tri posto dobiti. Početni iznos promjenjivog dijela godišnje naknade iznosi 3 posto prihoda od obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području iskazan u apsolutnom iznosu.

Tada smo istaknuli kako je prema planu davanja koncesija na pomorskom dobru za ovu godinu, procijenjena godišnja naknada za novu koncesiju, koja će se raspisati na pet do 20 godina, sukladno odluci davatelja koncesije, što je u ovom slučaju Dubrovačko-neretvanska županija, iznosi 100 tisuća kuna (stalni dio) plus tri posto promjenjivog dijela, što je manja cijena od navedene (348 tisuća kuna).

Područje koje se daje u koncesiju ukupne je površine 15780 metara kvadratnih, od čega se 8 040 metara kvadratnih odnosi na kopneni dio, a 7 740 metara kvadratnih na pripadajući akvatorij.

Pročitajte još

Novinari na tradicionalnom druženju sa županom

Dulist

POTPISANI UGOVORI 331 tisuća kuna udrugama koje skrbe o starijim osobama i djeci s cerebralnom paralizom

Dulist

Od utorka 23 A neće prometovati iz Župe u Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija