Natrag
23.3.2019 19:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županija sufinancira školske knjige obiteljima s više od četvoro djece

25.8.2014 @ 17:35 Dulist Županija

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županije donijela je odluku o sufinanciranju nabavke školskih knjiga za 49 obitelji s područja Županije, a koje imaju više od četvoro djece.

Radi se o obiteljima iz evidencije isplate doplatka za djecu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Područni ured Dubrovnik. Na zahtjev Županije, HZMO je u lipnju dostavio popis obitelji s više od četvoro djece kojima će se financirati jedan paket školskih knjiga za osnovnu ili srednju školu.

Županija se zalaže za sustavan pristup podržavanja obitelji s brojnom djecom putem odgovarajućih nacionalnih politika, te će aktivno predlagati mjere takve podrške nadležnim ministarstvima. Ujedno je, na zahtjev Županije, regionalna Strategija razvoja ljudskih potencijala predvidjela mjere potpore obiteljima s brojnom djecom, te je pripremljen i projektni prijedlog kao dio službene baze projekata u području razvoja ljudskih potencijala.

Županija će, u suradnji s uglednim demografom i geografom Stjepanom Štercom tijekom listopada organizirati stručna predavanja na temu populacijske politike, uz analizu demografskih trendova u Hrvatskoj s posebnom osvrtom i preporukama za DNŽ.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana