Politika

Županija predaje Bolnicu državi

Županija predaje Bolnicu državi

Tematska sjednica Županijske skupštine s jednom točkom dnevnog reda – sanacija Opće bolnice Dubrovnik, započela je u 11 sati.

Predsjednik ŽS Ivan Prce uvodno je, obrazlažući razloge sazivanja,  istaknuo kako je zbog rokova, točnije isteka roka za odluku o sanaciji 31. siječnja, bilo hitno sazvati tematsku sjednicu.

Na dnevnom redu su dvije točke, prva kojom će Opća bolnica Dubrovnik ustupiti zemljište u Sveučilišnom kampusu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, i druga o pozivu Vladi RH da pokrene postupak sanacije s popisom vjerovnika OB Dubrovnik, izjavom o odricanju prava nad upravljanjem do završetka sanacije.

Prije izglasavanja dnevnog reda, za riječ se javio Petar Jelčić (SDP) koji je kazao kako je 12 godina član ili predsjednik Odbora za poslovnik, ali kako ne zna je li poznato da je procedura jedna od najvažnijih stvari.

– Po članku 30. Statuta daje pravo predsjedniku ŽS da sazove tematsku sjednicu, ali nemate pravo sazvati sjednicu u roku od 3 dana. Neke ste zvali i jučer, što znači da nisu svi ravnopravni u radu skupštine. Dokad kanite kršiti propise? – pitao je Jelčić, na što mu je Prce odgovorio kako su pozivi poslani u ponedjeljak.

Tomislav Brnas (SDP) potom je zatražio 30 minuta stanke jer su materijali za sjednicu tek došli na klupe, što je podržao i predsjednik ŽS Prce.
Uskoro očekujemo nastavak.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist