Aktualno

Županija obilježila Dan pobjede

Županija obilježila Dan pobjede

Polaganjem vijenaca na Vjetrenom mlinu  i kod Spomen-križa na Boninovu Dubrovačko-neretvanska županija je obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Županijsko izaslanstvo prevođeno županom Nikolom Dobroslavićem položilo je vijenac i zapalilo svijeću pored Spomenika pobjedi na lokalitetu Vjetreni mlin u Stupi u Dubrovačkom primorju. Uz njih, vijence su položili i predstavnici Grada Dubrovnika, općina Ston i Dubrovačko primorje, policije te braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
 
Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u kojoj je naglasio važnost ovog blagdana koji je simbol pobjede, ostvarene slobode i simbol ljubavi prema svojoj domovini. Kazao je kako dugujemo vječnu zahvalnost našim braniteljima, poginulim junacima, invalidima i logorašima bez čijih žrtava nikada ne bi postojala današnja slobodna, demokratska i europska Hrvatska.
 
Također, županijsko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeću te odalo počast svim stradalima u Domovinskom ratu kod Spomen-križa na groblju Boninovo. Vijence su položili i svijeće zapalili i predstavnici Grada Dubrovnika, predstavnici PU dubrovačko-neretvanske, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
 
Prigodne riječi molitve i blagoslova uputio je don Hrvoje Katušić. Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, župan je na Bosanci upriličio prigodno druženje za branitelje i predstavnike braniteljskih udruga. Misa zadušnica služit će se u dubrovačkoj Katedrali u ponedjeljak 5. kolovoza u 20 sati.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist