Aktualno

Županija nema „poduzetnički impuls“

Županija nema „poduzetnički impuls“

Projekti bespovratnih potpora Ministarstva poduzetništva i obrta za 2012. godinu pod nazivom „Poduzetniči impuls“ izašli su na mrežnim stranicama Ministarstva 21.rujna.

Potpore za Dubrovačko-neretvansku županiju iznosile su u 2102. 1.385.979,09 kn za 22 projekta, što je treća po redu najgora potpora unutar cijele Hrvatske, zbog zakonske regulative koja nalaže da razvijenije županije Hrvatske dobivaju na potporama manje novčane iznose.
Dubrovačka razvojna agencija s projektom „Poduzetnički inkubator“ dobila je najvišu potporu u iznosu 206.405, 00 kn, dok je projekt Paule Špalete „Cjeloživotno obrazovanje za poduzetništvo“ dobio potporu od 2.080 kn.

Primjeri različitih raspona za projekte u RH kreću se od 320 kn za projekt graditeljskog obrta „Anđelo“ iz Posedarja,što je jedna od najnižih, gotovo simboličnih potpora,  dok je tvrtka DOK-ING iz Zagreba dobila čak 700.000 kn za svoj projekt električnih automobila „Gazele“ .
Dubrovačko-neretvanska županija ove godine prijavila se s projektima kao što su cjeloživotna obrazovanja, informatičke komperencije obrtnika, žene poduzetnice ili pak poduzetništvo u kulturi. 

Više možete pogledati na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta. 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist