Natrag
24.3.2019 16:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županija isplaćuje 1,1 milijun kuna umirovljenicima

24.12.2013 @ 10:40 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanska županije isplatit će 1,1 milijun kuna umirovljeničkog dodatka za 3242 umirovljenika s područja Županije kojima mirovina nije veća od 1500 kuna.

Županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina,  Orebić, Trpanj,  Lumbarda, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja  Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka, Mljet i Lastovo umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, Županijski umirovljenički standard.

Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se umirovljenicima sukladno podacima dobivenim od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje za studeni 2013. godine.

Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program  izrade i provedbe  izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine kada je u proračunu Županije bilo osigurano 700 tisuća kuna. U međuvremenu proračunska sredstva su povećana te se u 2013. godini za umirovljenički standard izdvaja 1,1 milijun kuna.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana