Zanimljivosti

Županija i JLH o sudbini Uvale Lapad

Županija i JLH o sudbini Uvale Lapad

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, na radnom je sastanku s predstavnicima  Jadranskih luksuznih hotela, razgovarao o investicijama te hotelske grupacije osobito s osvrtom na planiranu rekonstrukciju hotela Kompas, u odnosu na obalno područje uvale Lapad.

Na sastanku, na kojem su u ime ove hotelske grupacije nazočili Vlado Lučić, Josip Mikulić, Lukša Rašica i Nikola Bogoje, Župan je istaknuo kako je Županija u svrhu kvalitetnog upravljanja kupalištem u Uvali Sumartin u Lapadu, a kojem gravitira i hotel Kompas, provela natječaj za urbanističko-arhitektonsko rješenje, slijedom kojeg je izabrala najprihvatljivije rješenje uređenja područja, slijedom kojeg će sukladno aktima za građenje pristupiti uspostavi koncesijskog sustava.

Istaknuto je, da je sukladno potrebama gravitirajućih subjekata, moguće predlagati kvalitetna rješenja i na dijelovima obale koji nisu uključeni u navedeno idejno rješenje.

Predstavnici JLH-a ovom su prigodom kazali i kako njihova tvrtka u 2013. ulaže u dvije kapitalne investicije i to u potpunu obnovu hotela Kompas te u uređenje svih smještajnih jedinica u hotelu Dubrovnik Palace, što je ujedno i prvi veći zahvat na tom hotelu nakon otvaranja 2004.

Županija će, kako je naglašeno, i nadalje pružati potporu kvalitetno osmišljenim investicijskim projektima, kako na području gravitirajućeg obalnog područja tako i u ostalim djelatnostima, a sve u svrhu podizanja kvalitete cjelokupne turističke destinacije.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist