Aktualno

Županija će podržati Dubrovnik – Babin kuk

Županija će podržati Dubrovnik - Babin kuk

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić sastao se s Georgom Eltzom, suvlasnikom Valamar grupacije i predsjednikom Uprave hotelske kuće Dubrovnik- Babin kuk Nikom Konculom.

Glavna tema razgovora bila je istraga Strategije razvoja turizma Dubrovačko-neretvanske županije te razvojni planovi hotelske grupacije Valamar.
 
Župan je Eltzu i Konculu na sastanku, na kojemu su bili i direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić te Pave Župan Rusković, predstavio stanje na izradi Strategije te ih je pozvao da sudjeluju u njenoj završnoj fazi.
 
Uručio im je sažetak Studije te pritom naglasio namjeru Županije da se svi vlasnici turističkih kapaciteta uključe u izradu Strategije, ali i u upravljanje destinacijom nakon donošenja Strategije.
 
Eltz i Koncul su sa zadovoljstvom prihvatili ponudu da sudjeluju u izradi Strategije i upravljanju destinacijom jer imaju značajne kapacitete, pa žele da i Strategija i destinacijski menadžment budu što kvalitetniji. Istaknuli su probleme u realizaciji razvojnih planova, a tiču se privatizacije, sudskih tužbi, pomorskog dobra  i prostornog planiranja. Župana su zamolili za podršku kod rješavanja ovih problema.
 
Župan im je odgovorio kako je Županija zainteresirana da se navedeni problemi riješe što brže kako bi Dubrovnik- Babin kuk pravilno mogao usmjeravati svoj razvoj „jer je to i interes cijele Županije“. Stoga im je kazao kako će pomoći u ubrzavanju ovih procesa u mjeri u kojoj je to u nadležnosti Županije.

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist