Aktualno

Županija će dodatno istražiti Lučevo razdolje

Dubrovačko-neretvanska županija kreće s dodatnim geološkim i hidrogeološkim istraživanjima na lokaciji zahvata Centra za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije „Lučino razdolje“ na području Općine Dubrovačko primorje.

Istražnim radovima predviđeno je trasiranje podzemnih voda upuštanjem trasera u podzemlje. Trasiranje će se obaviti u režimu visokih vodostaja podzemnih voda, a koristit će se traser koji nije štetan za ljudsko zdravlje, biljni i životinjski svijet. Pojavnost trasera će se pratiti u akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije.

Radovi se, javljaju iz Županije, obavljaju u skladu sa Zaključkom Ministarstva zaštite okoliša i prirode od 10. kolovoza 2011. godine.

Županija je od Hrvatskih voda, Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana ishodila Vodopravne uvjete za izvedbu dodatnih geoloških i hidrogeoloških istraživanja na predviđenoj lokaciji od 24. siječnja 2012.godine, kao i projektni zadatak za koji je od Hrvatskih voda ishođena Vodopravna potvrda od 5. ožujka 2012. godine.

Pročitajte još

NIJE SVUGDJE IZVRSNO Gdje je more bilo dobro, a gdje zadovoljavajuće kakvoće?

Dulist

Dubrovčanin Đuro Lubura predsjednik Hrvatske Mense

Dulist

NE NASJEDAJTE Cirkuliraju lažne poruke o nagradnoj igri Hrvatske pošte

Dulist