Natrag
20.2.2019 13:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županija će dodatno istražiti Lučevo razdolje

27.2.2013 @ 12:21 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija kreće s dodatnim geološkim i hidrogeološkim istraživanjima na lokaciji zahvata Centra za gospodarenje otpadom Dubrovačko-neretvanske županije „Lučino razdolje“ na području Općine Dubrovačko primorje.

Istražnim radovima predviđeno je trasiranje podzemnih voda upuštanjem trasera u podzemlje. Trasiranje će se obaviti u režimu visokih vodostaja podzemnih voda, a koristit će se traser koji nije štetan za ljudsko zdravlje, biljni i životinjski svijet. Pojavnost trasera će se pratiti u akvatoriju Dubrovačko-neretvanske županije.

Radovi se, javljaju iz Županije, obavljaju u skladu sa Zaključkom Ministarstva zaštite okoliša i prirode od 10. kolovoza 2011. godine.

Županija je od Hrvatskih voda, Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana ishodila Vodopravne uvjete za izvedbu dodatnih geoloških i hidrogeoloških istraživanja na predviđenoj lokaciji od 24. siječnja 2012.godine, kao i projektni zadatak za koji je od Hrvatskih voda ishođena Vodopravna potvrda od 5. ožujka 2012. godine.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana