Županija

Županija će dobiti 13,5 milijuna za projekte

Danas su na konferenciji za novinare predstavljena četiri međunarodna projekta iz programa IPA Adriatic za koje će Županija  iz fondova Europske unije dobiti oko 13,5 milijuna kuna.

Kroz projekt HERA (Održivo turističko upravljanje jadranskom baštinom) Županija će dobiti 3,46 milijuna kuna, a od toga će 2,27 milijuna kuna biti uloženo na uspostavu Centra za selektivne oblike turizma za dolinu Neretve u Pločama. U projektu HOLASTIC (Kompletna jadranska protupožarna šumska zaštita), DNŽ će dobiti nešto više od 3 milijuna kuna, a od toga će 1,21 milijun kuna biti uloženo u nabavku opreme, naglasili su danas župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima  Marijom Vučković i Davorkom Obuljenom te direktoricom Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanijom Milić.

U projektu EA SEA-WAY (Morska veza Europa-Jadran) Županija će dobiti 2,47 milijuna kuna za izgradnju putničkog terminala na Komardi, koji će omogućiti prihvat dvaju brodova do 12 metara dužine odnosno ukrcaj i iskrcaj do 120 putnika s kruzera. Kroz projekt EASYCONNECTING (Teretna morska veza Europa-Jadran), Županija će dobiti 3,5 milijuna kuna od čega 1,5 milijuna kuna otpada na modernizaciju operativne infrastrukture u luci Metković.

Župan Dobroslavić naglasio je kako se u DNŽ trenutno realiziraju projekti vrijedni preko 60 milijuna kuna te je pohvalio djelatnike DUNEA-e i ostale koji su sudjelovali u pripremi ovih projekata. Naime, DUNEA je na program IPA Adriatic kandidirala 22 projekta od čega ih je 13 ušlo u uži izbor, da bi u konačnici od 11 ukupno odabranih projekata bila prihvaćena ova četiri.

Pročitajte još

POVODOM DANA DRŽAVNOSTI U Konavlima položeni vijenci i zapaljene svijeće

Dulist

UŽIVAJTE U LJETU Sutra nema opasnosti od toplinskog vala

Dulist

UZ DAN DRŽAVNOSTI Tko je sve bio na županovom tradicionalnom domjenku?

Dulist