Aktualno

Župani bi Zagreb u posebnu regiju

Župani bi Zagreb u posebnu regiju

Hrvatska se 2013. godine dijeli na dvoije statističke regije – Kontinentalnu i Jadransku, a sve zbog dogovora Milanovićeve Vlade i Bruxellesa.

Vlada smatra kako će takva podjela doprinijeti optimalnom  korištenju sredstava eurospkih fondova. No takvom n ovom administrativnom podjelom nisu zadovoljni građani, posebni Slavoni.

Nezadovoljstvo su izrazili i u Hrvatskoj zajednici županija, na konferenciji za novinare na kojoj je sudjelovao i župan Nikola Dobroslavić uz kolege predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana vukovarsko-srijemskog Boža Galića te župana brodsko-posavskog Danijela Marušića.

Sva trojica župana su, donosi Hina, negativnim ocijenili i to što su o novoj administrativnoj podjeli Hrvatske na dvije regije, kontinentalnu i jadransku, umjesto dosadašnje tri (panonska, sjeverozapadna sa Zagrebom i jadranska) doznali iz medija i što o tome nije bilo nikakvih rasprava nigdje u Hrvatskoj.

To po njima nije dobro rješenje, posebno za Slavoniju koja će, rekli su više zaostajati i još teže prikupiti 20 posto novca potrebnih za projekte koje prijavljuju na europske fondove.

Profitirat će, rekli su oni koji imaju, a to su gradovi poput Zagreba i Varaždina, pa bi po županima bilo najbolje rješenje da se Zagreb izdvoji u posebnu regiju, a ostatak Hrvatske neka ostane podijeljen kao i dosad – u tri statističke regije

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist