Natrag
17.2.2019 15:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župani bi Zagreb u posebnu regiju

29.8.2012 @ 20:15 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hrvatska se 2013. godine dijeli na dvoije statističke regije – Kontinentalnu i Jadransku, a sve zbog dogovora Milanovićeve Vlade i Bruxellesa.

Vlada smatra kako će takva podjela doprinijeti optimalnom  korištenju sredstava eurospkih fondova. No takvom n ovom administrativnom podjelom nisu zadovoljni građani, posebni Slavoni.

Nezadovoljstvo su izrazili i u Hrvatskoj zajednici županija, na konferenciji za novinare na kojoj je sudjelovao i župan Nikola Dobroslavić uz kolege predsjednika Hrvatske zajednice županija i župana vukovarsko-srijemskog Boža Galića te župana brodsko-posavskog Danijela Marušića.

Sva trojica župana su, donosi Hina, negativnim ocijenili i to što su o novoj administrativnoj podjeli Hrvatske na dvije regije, kontinentalnu i jadransku, umjesto dosadašnje tri (panonska, sjeverozapadna sa Zagrebom i jadranska) doznali iz medija i što o tome nije bilo nikakvih rasprava nigdje u Hrvatskoj.

To po njima nije dobro rješenje, posebno za Slavoniju koja će, rekli su više zaostajati i još teže prikupiti 20 posto novca potrebnih za projekte koje prijavljuju na europske fondove.

Profitirat će, rekli su oni koji imaju, a to su gradovi poput Zagreba i Varaždina, pa bi po županima bilo najbolje rješenje da se Zagreb izdvoji u posebnu regiju, a ostatak Hrvatske neka ostane podijeljen kao i dosad – u tri statističke regije

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana