Aktualno

Župan: Zločin ne smije proći nekažnjeno

Župan: Zločin ne smije proći nekažnjeno

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije župan Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je kontaktu s ministrom Matićem, te kako zna da ništa nije napravljeno po ovom pitanju.

-Mislio sam da će kontakt s ministrom branitelja Matićem učiniti nešto da se stvar pomakne s mrtve točke. No, ništa se nije dogodilo. Pozivam stoga javno Vladu da logorašima iz Morinja da podršku. Ne smijemo dopustiti da sve ono što su trpjeli u logoru bude nekažnjeno. Od 312 logoraša iz Morinja već ih je 60 preminulo, a najveći dio njih upravo od posljedica torture. Nemojmo čekati da svi pomru, pa da postupak izgubi smisao – istaknuo je župan.

Logoraši su iskazali nezadovoljstvo što nitko iz nadležnih insitiucija i Ministarstva nije reagirao na presudu za zločine u Morinju. Ne odustaju sa svojim zahtjevima i pokušat će napraviti će sve da zločinci iz Morinja dobiju zaslužene presude.

Predsjednik udruge logoraša Zdenko Bulić ustvrdio je kako je „farsa od sudskog postupka pokazala da je Crna Gora sve učinila kako bi iz procesa izbacila civilne žrtve.

-Od 312 logoraša, njih 266 je bilo civila! Crna Gora je civile izbacila iz procesa. Republika Hrvatska, odnosno njene institucije, pokazale su nebrigu i nezainteresiranost za naše probleme. Zgrožen sam time! A što je tek s logorom u Bileći gdje su bilo 132 osobe, a o čemu se i ne razmišlja u smislu tužbi?- rekao je Bulić.

Dopredsjednik udruge Mario Lučić kazao je kako krah sudskog postupka za Morinj počinje u siječnju 2012. godine kada su Mlađen Govedarica i Zlatko Tarle oslobođeni i to pored 70 iskaza svjedoka koji su dani u Podgorici.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist