Natrag
18.7.2018 02:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

ŽUPAN UPUTIO REAGIRANJE ‘Zbog jedne tvrtke nije zaustavljen projekt Pelješkog mosta’

7.12.2017 @ 9:55 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić uputio je reagiranje na nedavno objavljenu informaciju u nacionalnim medijima o tome da je ‘zbog žalbe tvrtke ‘Lipov Gaj’ zaustavljen izbor tvrtke za nadzor nad radovima na projektu Pelješkog mosta, a time i cijeli projekt.’.

Reagiranje donosimo u cijelosti.

‘Nažalost, točna je informacija kako je jedna tvrtka bez zaposlenih i osnovana s deset kuna temeljnog kapitala podnijela žalbu na natječajnu dokumentaciju za nadzor nad izgradnjom Pelješkog mosta.

Nažalost takva žalba ponešto odugovlači natječajni postupak za izbor nadzora nad izgradnjom, a premda je apsurdno da tvrtka s takvim referencama uopće može utjecati na natječajni postupak, po sadašnjim propisima i to je moguće.

Naglašavamo, međutim, da to ne zaustavlja projekt jer je natječaj za izvođenje radova završen i predstoji izbor izvođača, a do sklapanja ugovora zasigurno je moguće izabrati tvrtku koja će radove i nadzirati.

Očekujemo da sve mjerodavne institucije maksimalno ubrzaju postupak za dobivanje izvođača radova i nadzora na ovom prevažnom projektu za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i najvažnijem strateškom hrvatskom projektu. To je obećao i predsjednik Vlade na nedavno održanom sastanku u Dubrovniku. Također očekujemo da se izmjenom propisa onemoguće ovakva ometanja i otezanja postupka javne nabave jer je najvjerojatnije da se radi o manipulacijama.

Župan 

Nikola Dobroslavić’

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana