Aktualno

Župan se ministru žalio o granici

Župan se ministru žalio o granici

Ministar turizma Veljko Ostojić susreo se sa županom Nikolom Dobroslavićem na radnom sastanku vezanom uz investicije u turizam na području Dubrovačko neretvanske županije, te su razgovarali i o Strategijama razvoja turizma Županije.

Župan se ministru požalio i istaknuo probleme oko viza turista iz Rusije, Ukrajine i Turske, koji će se pojaviti ulaskom u EU. Radi se naime o problematici prelaska državne granice kod neuma i na Karasovića prema Crnoj Gori. Najveći problem, smatra župan, je prometna povezanost, koja će se riješiti tek izgradnjom Pelješkog mosta.

Projekti koje je župan naveo ministru na sastanku su golf na Srđu, za kojeg smatra kako postoje problemi usklađivanja s prostornim planovima te kako to usporava projekt. Zatim je spomenuo problematiku obnove Belvedera, privatizaciju Kupara, projekt uređenja bolnice Kalos u Vela Luci koji je kandidiran za fondove EU, realizaicju projekta Sestrice, te najavljeno pokretanje izmjena prostornog plana kako bi se započeo projekt realizacije projekta Duba stonska.

Prije sastanka, obišli su hotel Kompas gdje im je uprava Jadranskih luksuznih hotela prezentirala projekt obnove hotela.

Osim župana, sastanku su nazočili i pročelnik za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić, direktor Turističke zajednice DNŽ Vladimir Bakić, savjetnica u TZ DNŽ Pave Župan Rusković i djelatnica Regionalne razvojne agencije DUNEA Marija Moretić.

Nakon sastanka u Županiji ministar i župan odlaze u Hotel Astarea gdje će im biti prezentirani investicijski projekti HUP Zagreb.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist