Aktualno

Župan protiv ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović

Župan protiv ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović

Župan Nikola Dobroslavić danas je u kino dvorani Doma kulture u Korčuli nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Korčule.

Među brojnim gostima i uzvanicima bili su  i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović te potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Nenad Stazić .
 
Upučujući čestitke povodom Dana Grada i blagdana sv. Todora župan Nikola Dobroslavić, između ostalog je kazao:

– Iako uvijek u ovakvim prigodama govorim o našim najvećim problemima: prometnoj nepovezanost i izgradnji Pelješkog mosta, neću ovaj put, jer  vjerujem da smo postigli konsenzus oko prometnog povezivanja i da ćemo taj problem na takav način riješiti . Očekujem do tog rješenja razumijevanje o našem ukupnom položaju koji nije ravnopravan sa ostalima upravo zbog te nepovezanosti. Također, očekujem da se na našem području riješe dva granična spora, sa BIH i Crnom Gorom te apeliram da se ne ide u proces ratifikacije sporazuma koji je postignut oko granice sa BIH, jer kao što je poznato postoje napisani argumenti u knjigama uvaženih akademika  i drugih stručnjaka koji jasno govore kako je to područje, područje Republike Hrvatske . Dakle, ne smijemo propustiti niti jednu priliku da dokažemo da je to naše. Želio bih vjerovati da neće doći do prebrze ratifikacije, već da će se ići u razgovore sa susjednom državom, a ukoliko bude potrebno i arbitražu.- naglasio je župan.
 
 
Prigodnim riječima, uz domaćina gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, okupljenima su se obratili i premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te načelnik susjedne općine Blato Ivo Gavranić.

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist