Aktualno

Župan protiv ratifikacije sporazuma Tuđman-Izetbegović

Župan Nikola Dobroslavić danas je u kino dvorani Doma kulture u Korčuli nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Korčule.

Među brojnim gostima i uzvanicima bili su  i predsjednik Vlade RH Zoran Milanović te potpredsjednik Hrvatskoga sabora i izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Nenad Stazić .
 
Upučujući čestitke povodom Dana Grada i blagdana sv. Todora župan Nikola Dobroslavić, između ostalog je kazao:

– Iako uvijek u ovakvim prigodama govorim o našim najvećim problemima: prometnoj nepovezanost i izgradnji Pelješkog mosta, neću ovaj put, jer  vjerujem da smo postigli konsenzus oko prometnog povezivanja i da ćemo taj problem na takav način riješiti . Očekujem do tog rješenja razumijevanje o našem ukupnom položaju koji nije ravnopravan sa ostalima upravo zbog te nepovezanosti. Također, očekujem da se na našem području riješe dva granična spora, sa BIH i Crnom Gorom te apeliram da se ne ide u proces ratifikacije sporazuma koji je postignut oko granice sa BIH, jer kao što je poznato postoje napisani argumenti u knjigama uvaženih akademika  i drugih stručnjaka koji jasno govore kako je to područje, područje Republike Hrvatske . Dakle, ne smijemo propustiti niti jednu priliku da dokažemo da je to naše. Želio bih vjerovati da neće doći do prebrze ratifikacije, već da će se ići u razgovore sa susjednom državom, a ukoliko bude potrebno i arbitražu.- naglasio je župan.
 
 
Prigodnim riječima, uz domaćina gradonačelnika Korčule Mirka Duhovića, okupljenima su se obratili i premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Hrvatskog sabora Nenad Stazić, gradonačelnik Vukovara Željko Sabo te načelnik susjedne općine Blato Ivo Gavranić.

Pročitajte još

Marko Domijan glavni izvršni direktor Atlantske plovidbe

Dulist

MLADI O POREZNOJ REFORMI Neće nas 200 kuna više ‘natjerati’ da ostanemo u Hrvatskoj

Leona Rašica

Može li se Dubrovnik uspoređivati s ‘kraljicom’ Jadrana?

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija