Natrag
20.4.2018 12:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan primio zlatne veterane

20.6.2012 @ 13:38 Baldo Marunčić Aktualno
3;3

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo primili su Dubrovačke veterane povodom osvajanja 14. svjetskog veteranskog prvenstva u vaterpolu za natjecatelje iznad 40 godina.

Tom je prilikom predsjednik Dubrovačkih veterana Branko Bazdan zahvalio županu na potpori koju im je dala Županija, a župan je igračima čestitao na uspjehu.

14. svjetsko prvenstvo u plivanju i vaterpolu, sinkroniziranom plivanju i skokovima u vodu za veterane, održavalo se  u mjestu Riccione kod Riminia od 3. do 9. lipnja 2012.  Na natjecanju sudjelovalo  preko 12 tisuća natjecatelja iz 70-ak država.

Dubrovački veterani, osnovani 1997. godine, natjecali su se u konkurenciji od 17 momčadi, a vaterpolo je na prvenstvu bio zastupljen sa 101 ekipom, od čega 12 ženskih, koje je činilo oko 1 400 igrača i igračica.

Inače, Dubrovački veterani osnovani su 1997. godine od kada su nastupili na četiri svjetska prvenstva gdje su osvojili po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju, a jednu su zlatnu medalju osvojili i na  veteranskim olimpijskim igrama.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana