Županija

ŽUPAN PONOVIO APEL: Žurno cijepite svoju djecu protiv ospica!

ŽUPAN PONOVIO APEL: Žurno cijepite svoju djecu protiv ospica!

Nakon što je u petak u Opću bolnicu Dubrovnik primljen pacijent sa sumnjom na ospice, župan Nikola Dobroslavić ovog je utorka održao sastanak s ravnateljem OB Dubrovnik Marijom Bekićem i voditeljem Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju Stjepanom Đuričićem te ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Matom Lakićem.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić tom je prilikom kazao kako se trenutno čeka nalaz iz Zagreba za pacijenta koji je zaprimljen u petak, no da su poduzete sve mjere predviđene protokolom i da nema razloga za paniku. Isto je potvrdio i voditelj Odjela za infektologiju i dermatovenerologiju Stjepan Đuričić, naglasivši da se pacijent osjeća puno bolje i da mu je zdravstveno stanje od prijema u bolnicu poboljšano.

Ravnatelj ZJZ DNŽ Mato Lakić rekao je i kako je zadnji apel, kada je održana javna kampanja, a u koju su se uključili i Dubrovačko-neretvanska županija i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dao rezultate, ali nedovoljne.

Župan Nikola Dobroslavić pozvao je stoga sve roditelje i pedijatre na ubrzano cijepljenje djece, jer je to jedina zaštita djece od bolesti, a također i zakonska obveza.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist