Županija

Župan: ‘Pokušavamo povećati broj avio-linija Osijek-Dubrovnik’

Župan: 'Pokušavamo povećati broj avio-linija Osijek-Dubrovnik'

Župan Nikola Dobroslavić sa svojim suradnicima, u službenom  je posjetu Vukovarsko-srijemskoj zupaniji. Sastao se sa županom Božom Galićem i suradnicima, u Palači Srijem u Vukovaru.

Na radnom sastanku dviju prijateljskih županija razgovaralo se o svim oblicima daljnje suradnje a posebice o povezivanju zelene i plave Hrvatske.

”Mislim da već imamo vrlo dobre rezultate i da smo počeli trasirati zeleno-plavu magistralu”, rekao je župan Galić.

Istaknuto je kako oba župana vjeruju da će se uz gospodarsku razvijati i turistička suradnja za koju se, složili su se, treba poboljšati prometna infrastruktura.

”Pokušavamo povećati broj avio-linija Osijek-Dubrovnik jer to je preduvjet za veći broj turista, a također očekujemo i izgradnju autoputa preko BiH koji će prepoloviti put od Dubrovnika do Osijeka. Ono što je objektivno moguće to i postižemo, a naravno da prostora ima još više i na tome ćemo raditi”, rekao je  župan  Dobroslavić, te podsjetio na ljetos otvorenu trgovinu Vrhunsko vukovarsko u Dubrovniku.

”Dijelimo puno sličnosti iz Domovinskog rata, ali i simboličnu suradnju,nastavljamo i dalje, budući svake godine poklanjamo vašim najmlađima i najpotrebnijima 10 tona mandarina i time pokazujemo da imamo osjećaje jedni za druge”, rekao je Dobroslavić.

Vukovarsko-srijemska županija i Dubrovačko-neretvanska županija Sporazum o suradnji potpisale su 1996.godine, i od tada nastavljaju surađivati i međusobno se pomagati, a prostora za nove oblike suradnje uvijek postoji.

Inače župan je sa suradnicima posjetio i Muzej vučedolske kulture gdje su imali priliku vidjeti kako se razvijala kultura još iz bakrenog doba kroz aspekte stočarstva, poljoprivrede, lova i ribolova, izgradnje kuća i naselja, tkanje i izradu odjeće, razvoj zanata, metalurgije, keramike itd.

Također, predstavnici Županije sudjelovali su i na VIII. Nacionalnoj šunkijadi  u Starim Mikanovcima, na kojoj su dodijeljena priznanja proizvođačima  slavonske  domaće šunke.

Izvor: Županija

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist