Natrag
20.4.2018 21:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan obišao vjetroelektranu Ponikve

16.7.2012 @ 20:47 Dulist Aktualno
3;3

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i načelnik Općine Ston Vedran Antunica  u pratnji voditelja projekta i direktora tvrtke WPD Milana Antonijevića i Željka Samardžića obišli su 345 milijuna kuna vrijedan projekt vjetroelektrane Ponikve.

Naime, Antonijević i Samardžić izvijestili su župana o tijeku investicije WPD-a u vjetroelektranu koja će na brdu iznad Ponikava  imati 16 stupova i imati snagu 34 MW (megavata). Od početka realizacije projekta u srpnju prošle godine do sada je postavljeno 10 stupova te su završeni  trafo-stanica i dalekovodi, a svih 16 stupova trebalo bi biti postavljeno do početka kolovoza. Nakon toga slijedi probni rad te ishođenje dozvola potrebnih za puštanje vjetroelektrane u rad. Prema Antonijeviću i Samardžiću vjetroelektrana Ponikve početi će s radom do konca godine.

Župan je i ovom prilikom Antonijeviću i Samardžiću čestitao na projektu vjetroelektrane Ponikve te je istaknuo kako je riječ o jednom od najvećih ulaganja u Županiju. Također, župan je kazao kako je ovaj projekt primjer drugim ulagačima da je moguće ostvariti ovoliko vrijedne i složene projekte te da se svi problemi na koje se naiđe u realizaciji, uz suradnju lokalne vlasti i investitora, mogu nadvladati.

Inače, WPD u planu ima i projekt gradnje druge vjetroelektrane na području Županije i to na predjelu Bile ploče pored Orebića.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana