Županija

ŽUPAN O GOLFU NA SRĐU Ne postoji presuda o smanjenju obuhvata s 310 na 100 hektara

ŽUPAN O GOLFU NA SRĐU Ne postoji presuda o smanjenju obuhvata s 310 na 100 hektara

Smanjenje obuhvata golfa na Srđu s 310 na 100 hektara bilo je pitanje vijećnika Nikole Grmoje (Most). Upitao je župana zašto se ne poštuje pravomoćna presuda.

-Ne trebate se bojati vijećnika Mosta i eko udruga, tu ste da poštujete pravomoćne presude sudova RH i štitite interes građana – rekao je županu Grmoja.

-Župan se ne boji nikakvih udruga, mostova, tunela, ničega jer se ne smije bojati. Kakav bi to bio župan da se boji? Županija provodi presude sudova, ne postoji presuda Visokog upravnog suda da se smanji obuhvat golfa s 310 na 100. Ne postoji. Presude su javne, uzmite je i pogledajte što piše. Župan ne može to napraviti. Može na drugi način, da su ispunjeni drugi uvjeti pa da se danas razgovara o smanjenju. Ja bih bio za 100 hektara da se sad govori o obuhvatu, ali ja danas ne mogu postupati drukčije nego je to propisano. Smanjivati obuhvat je oduzimanje prava investitorima. Da je postojala izričita presuda, apsolutno bismo je poštivali – rekao je Dobroslavić.

No Grmoja mu je replicirao rekavši da ako je nešto poništeno, može ponovno doći pred Županijsku skupštinu bez ikakvih posljedica.
-Radite u interesu investitora. Za toliki obuhvat odgovorna je vaša stranka i svi oni koji su u Dubrovniku pogodovali toj tvrtki, još od Iva Sanadera. Imate presudu i to možete staviti pred vijećnike – kategoričan je Grmoja.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist