Politika

Župan: Nismo zadovoljni režimom na Prevlaci

Počela je redovna 3. sjednica Županijske skupštine DNŽ. Na njoj je prisutno 35 vijećnika.

U tijeku su vijećnićka pitanja. Na samom početku  Marijan Sciopioni postavio je tri pitanja županu Dobroslaviću.  
 
-Svjedoci smo da je crnogorski predsjednik Vujanović zadovoljan s privremenim sporazumom razgraničenju s Prevlakom iz 2002. i da nema protiv da postane trajni. Župane kako je vaše mišljenje o tome? Drugo pitanje je što se događa s Centrom za gospodarenje otpadom, pa me zanima kad će početi radovi i tko će ih financirati? Što je s projektom sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik koji se odugovlači već godinama kad će krenuti i tko će ga financirati – istaknuo je Scipioni.
 
-Čuli smo reakcije s crnogorske strane da su zadovoljni s privremenim režimom kod Prevlake, mi nismo zadovoljni, jer crta koja funkcionira kao privremena nije održiva i nije po međunarodnom pravu, ona mora ići sredinom crte u Bokokotrskom zaljevu i zato smo poticali Vladu i Sabor da se pristupi konačnom utvrđivanju crte jer je ovo privremeni režim uspostavljen kako bi se obustavila ratna zbivanja. To je povezano s našim pravom da imamo urednu granicu i da gospodarski koristimo nalazišta nafte i plina koja tamo postoje. Što se tiče Centra pri kraju je Studija utjecala na okoliš, a u proračunu za iduću godinu osigurana su sredstva za projektnu dokumentaciju i otkup zemljišta, i riješit ćemo i prijavu na EU fondove jer ćemo ga financirati u najvećoj mjeri iz EU fondova, i to oko 85 posto.  Za sportsku dvoranu Ginazije osigurana je građevinska dozvola, prijavit ćemo projekt na EU fondove i očekujemo da će projekt podržati ministarstvo, sufinanciranje iz EU fondova, a ostatak između jedinice lokalne samouprave i županije – odgovorio je župan Dobroslavić.

Pročitajte još

NOVI CRODEMOSKOP HDZ uvjerljivo prvi, SDP i Domovinski pokret dodatno ‘potonuli’

Dulist

ŽUPANIJSKI VIJEĆNIK MARKO GILJAČA Uzalud županu legitimitet i legalitet kad se dogodi pomor stonskih kamenica

Andrea Falkoni Račić

Već 2024. godine mogli bismo imati novu dvoranu za Svjetsko rukometno prvenstvo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija