Natrag
20.2.2019 02:12

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan: Nismo zadovoljni režimom na Prevlaci

16.12.2013 @ 11:59 Ana Prohaska Politika

Podijelite:

Počela je redovna 3. sjednica Županijske skupštine DNŽ. Na njoj je prisutno 35 vijećnika.

U tijeku su vijećnićka pitanja. Na samom početku  Marijan Sciopioni postavio je tri pitanja županu Dobroslaviću.  
 
-Svjedoci smo da je crnogorski predsjednik Vujanović zadovoljan s privremenim sporazumom razgraničenju s Prevlakom iz 2002. i da nema protiv da postane trajni. Župane kako je vaše mišljenje o tome? Drugo pitanje je što se događa s Centrom za gospodarenje otpadom, pa me zanima kad će početi radovi i tko će ih financirati? Što je s projektom sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik koji se odugovlači već godinama kad će krenuti i tko će ga financirati – istaknuo je Scipioni.
 
-Čuli smo reakcije s crnogorske strane da su zadovoljni s privremenim režimom kod Prevlake, mi nismo zadovoljni, jer crta koja funkcionira kao privremena nije održiva i nije po međunarodnom pravu, ona mora ići sredinom crte u Bokokotrskom zaljevu i zato smo poticali Vladu i Sabor da se pristupi konačnom utvrđivanju crte jer je ovo privremeni režim uspostavljen kako bi se obustavila ratna zbivanja. To je povezano s našim pravom da imamo urednu granicu i da gospodarski koristimo nalazišta nafte i plina koja tamo postoje. Što se tiče Centra pri kraju je Studija utjecala na okoliš, a u proračunu za iduću godinu osigurana su sredstva za projektnu dokumentaciju i otkup zemljišta, i riješit ćemo i prijavu na EU fondove jer ćemo ga financirati u najvećoj mjeri iz EU fondova, i to oko 85 posto.  Za sportsku dvoranu Ginazije osigurana je građevinska dozvola, prijavit ćemo projekt na EU fondove i očekujemo da će projekt podržati ministarstvo, sufinanciranje iz EU fondova, a ostatak između jedinice lokalne samouprave i županije – odgovorio je župan Dobroslavić.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana