Aktualno

Župan na sjednici Odbora regija EU

U Bruxellesu se u četvrtak i petak, 28. i 29. studenog, održava plenarna sjednica Odbora regija, na kojoj sudjeluje i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Teme plenarne sjednice su, između ostalog, odnos prema državljanima takozvanih 'trećih zemalja' (posebno studentima, znanstvenicima ili volonterima), zaštita prava građana EU, strategije integracije Roma, razvitak makroregionalnih strategija, uređenje luka u EU, državna pomoć zračnim lukama, kao i ribarstvu i akvakulturi.

– Odbor regija je savjetodavno tijelo EU, koji daje mišljenje lokalne i regionalne samouprave o svim temama u Europskom parlamentu. U našem izaslanstvu je devet članova. Vrlo smo zadovoljni što smo ovdje zastupljeni. Tako branimo naše interese i otvaramo županiju i grad prema Europi – kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Na plenarnoj sjednici sudjeluje oko 370 predstavnika regionalne i lokalne samouprave zemalja članica EU.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija