Natrag
17.2.2019 04:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan na sjednici Odbora regija EU

29.11.2013 @ 11:14 Mia Njavro Aktualno

Podijelite:

U Bruxellesu se u četvrtak i petak, 28. i 29. studenog, održava plenarna sjednica Odbora regija, na kojoj sudjeluje i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Teme plenarne sjednice su, između ostalog, odnos prema državljanima takozvanih 'trećih zemalja' (posebno studentima, znanstvenicima ili volonterima), zaštita prava građana EU, strategije integracije Roma, razvitak makroregionalnih strategija, uređenje luka u EU, državna pomoć zračnim lukama, kao i ribarstvu i akvakulturi.

– Odbor regija je savjetodavno tijelo EU, koji daje mišljenje lokalne i regionalne samouprave o svim temama u Europskom parlamentu. U našem izaslanstvu je devet članova. Vrlo smo zadovoljni što smo ovdje zastupljeni. Tako branimo naše interese i otvaramo županiju i grad prema Europi – kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Na plenarnoj sjednici sudjeluje oko 370 predstavnika regionalne i lokalne samouprave zemalja članica EU.

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana