Natrag
23.4.2019 18:30

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan kandidat za čelno mjesto Odbora regija

26.1.2012 @ 14:54 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Hrvatska zajednica županija kandidirala je župana Nikolu Dobroslavića za predsjednika

hrvatske delegacije promatrača u Odboru regija Europske unije.

Naime, hrvatski su župani ovu kandidaturu pojasnili činjenicom da je župan Dobroslavić bio supredsjedatelj Zajedničkog savjetodavnog odbora RH-EU te jer smatraju kako bi delegaciju od devet članova, koju sačinjavaju predstavnici župana, gradonačelnika i načelnika općina, trebao predvoditi župan.

Župan jeajedno s predsjednikom Županijske skupštine Ivanom Prce i tajnikom Tajništva DNŽ Blažom Pezom, sudjelovao na izbornoj skupštini HZŽ na kojoj je potvrđeno dosadašnje vodstvo  vukovarsko-srijemski župan Mirko Galić kao predsjednik te, umjesto donedavnog župana primorsko-goranskog Zlatka Komadine, obnašatelj dužnosti župana Vidoje Vujić kao njegov zamjenik.

Nakon skupštine održana je i sjednica Izvršnog odbora HZŽ na kojoj se raspravljalo o statusu župana i županija, a osobito o nedovoljnom uvažavanju mišljenja i stavova županija. Stoga je donesen zaključak kako će se zatražiti prijem kod predsjednika Vlade Zorana Milanovića na kojemu bi se trebalo razgovarati o problemima i ulozi županija.

Također, na sjednici se razgovaralo i o potrebi izjednačavanja statusa župana sa statusom gradonačelnika i načelnika općina po pitanju mogućnosti obavljanja dužnosti saborskog zastupnika. Naime, župani traže da im se omogući da kao gradonačelnici i načelnici općina istovremeno imaju i mogućnost biti saborski zastupnici ili da se svima onemogući istovremeno obavljanje dvije dužnosti.
Župani su raspravljali i o izvješću o radu u proteklom razdoblju te o planu rada HZŽ do sljedećih lokalnih izbora.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana