Županija

Župan Dobroslavić: Tražit ćemo stalnu avioliniju za Osijek

Župan Dobroslavić: Tražit ćemo stalnu avioliniju za Osijek

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić držao je u ponedjeljak radni sastanak u Dubrovniku s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem..

Na sastanku na temu Nastavak suradnje Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije, povezivanje ‘Zelene i Plave Hrvatske’ dogovoren je smjer daljnjih aktivnosti u povezivanju ove dvije županije.

-Želja nam je povezati poljoprivredu i turizam. Neki proizvodi kao što su jaja iz Slavonije se ovdje već koriste. Dogovorili smo se da ćemo raditi u dva smjera. Idemo s inicijativnom da se uspostavi svakodnevna cjelogodišnja avio linija iz Dubrovnika za Osijek. Od takve veze bi najviše koristi imali poduzetnici, ali i našim građanima i gostima bi omogućili da vide istočnu Slavoniju. Također smo se dogovorili kako ćemo kod nas osigurati jedan prostor za distribucijski centar za proizvode s istoka Hrvatske – rekao je župan Dobroslavić.

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić napomenuo je kako je prijevoz proizvoda jedno od glavnih pitanja na kojem će se zajednički raditi.

-Do izgradnje koridora VC koji maksimalno zagovaramo moramo nekako riješiti prijevoz koji utječe na cijenu robe. Nadamo se to napraviti zračnom linijom –  rekao je župan Galić te dodao kako je izrazito zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Dubrovačko-neretvanskom županijom.

Inače, tijekom jutra su župani Dobroslavić i Galić  podijelili u Gospinom polju u Dubrovniku pet tona jabuka udrugama i ustanovama s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Izvor: Županija

Pročitajte još

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist

‘SIMPLY THE BEST’ Konavle – destinacija godine!

Dulist