Županija

Župan Dobroslavić primio rumunjskog veleposlanika Constantina-Mihaila Grigoriea

Župan Dobroslavić primio rumunjskog veleposlanika Constantina-Mihaila Grigoriea

Župan Nikola Dobroslavić primio je ovog ponedjeljka veleposlanika Republike Rumunjske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Constantina-Mihaila Grigoriea.

Veleposlanik Grigorie zahvalio je županu na prijemu, istaknuvši kako je suradnja naših dviju zemalja dobra te kako je daljni cilj uspostava suradnje na regionalnoj razini. Župan Nikola Dobroslavić složio se s riječima veleposlanika Grigoriea, kazavši pritom kako bi završetak Koridora 5c značajno pridonio poboljšanju suradnje.

-Završetak izgradnje Koridora 5c bit će dobra prilika za zemlje istočne Europe, na taj način će im se značajno olakšati pristup Jadranskom moru – kazao je župan te dodao kako će to onda zasigurno utjecati i na povećanje broja rumunjskih turista u našoj županiji. Također, župan je tom prigodom Nj. E. Grigoriea upoznao i s gospodarskim i kulturnim značajkama Dubrovačko-neretvanske županije, istaknuvši kako je glavna gospodarska grana ove regije turizam. Tijekom susreta bilo je riječi i o mogućnostima suradnje dviju zemalja, posebice s naglaskom na potencijale Dubrovačko-neretvanske županije.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist