Natrag
10.12.2018 00:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan Dobroslavić na otvaranju konferencije o animalnim znanostima

28.8.2018 @ 14:54 Dulist Županija
5;5

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je svečanom otvaranju 69. Godišnje konferencije Europske federacije za animalne znanosti (EAAP) koja se ove godine, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske poljoprivredne agencije, a pod pokroviteljstvom ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, održava u Dubrovniku.

Konferenciju je otvorio ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade RH Tomislav Tolušić, a nazočnima su se obratili i ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać, gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te župan Nikola Dobroslavić.

U svom obraćanju nazočnima, župan Nikola Dobroslavić je istaknuo je kako smanjenje sredstava za Zajedničku poljoprivrednu politiku u Prijedlogu novog Proračuna EU 2021. – 2027. smatra lošim prijedlogom te je dodao kako će kroz Europski odbor regija biti nastavljena nastaviti borba za njegove izmjene.

Svečanom otvaranju nazočili su i Predsjednik EAAP-a Mathias Gauly te predstavnici tijela EAAP, predstavnici Agronomskog fakulteta iz Zagreba i Fakulteta Agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka te brojni drugi znanstvenici i stručnjaci iz područja animalnih znanosti iz cijelog svijeta, a na svečanosti su dodjeljene i ovogodišnje nagrade EAAP-a istaknutim znanstvenicima i mladim stručnjacima te stipendije EAAP-a.

Konferencija traje do 31. kolovoza, a svi sudionici će tijekom sljedećih nekoliko dana imati priliku razmijeniti iskustva najnovijih istraživanja iz svih područja animalnih znanosti, dok će izlaganja i rasprave o znanstvenim i stručnim dostignućima u europskoj i svjetskoj stočarskoj proizvodnji kroz veliki broj radnih sekcija ujedno biti prilika za stjecanje novih ideja znanstvenika i stočarskih stručnjaka te znanstvenih i stručnih institucija i studenata svih zemalja sudionica.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana