Županija

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ ‘Europska pučka stranka najozbiljnija je politička obitelj u EU’

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ 'Europska pučka stranka najozbiljnija je politička obitelj u EU'

Župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u radu konferencije Europske pučke stranke na visokoj razini pod nazivom ‘Europa bliže građanima, Europa koja stvara i štiti’, koja se održava u Austrijskom gradu Klosterneuburgu.

Sudionici konferencije raspravljaju o ključnim izazovima Unije te utjecaju EU politika na njezine građane u svjetlu predstojećih izbora za Europski Parlament na proljeće 2019. godine.

Župan Dobroslavić naglasio je kako je Europska pučka stranka najozbiljnija i najodgovornija politička obitelj u EU.

-Jedino EPS može jamčiti mir, stabilnost i napredak samih država članica kao i cijele Europske unije. Jedino EPS može očuvati identitet Europe, koji je kršćanski, kao i njezine demokratske stečevine – naglasio je župan Dobroslavić.
U debatama konferencije sudjelovali su austrijski kancelar Sebastian Kurz, predsjedavajući EPS kluba u Europskom parlamentu i ujedno kandidat za predsjednika Europske komisije Manfred Weber, povjerenik Europske komisije za proračun Gunther Oettinger, predsjednik kluba EPS-a u Odboru regija Michael Schneider, Janez Janša, Ludovic Orban kao i brojni drugi dužnosnici Europske pučke stranke.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist