AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

ZRAČNA LUKA U deset dana 17 posto manje putnika, obustavljeno zapošljavanje sezonaca

ZRAČNA LUKA U deset dana 17 posto manje putnika, obustavljeno zapošljavanje sezonaca

U prvih deset dana ožujka Zračna luka Dubrovnik zabilježila je pad od 17 posto u prometu putnika, a dosta je otkaza letova za travanj i početak svibnja. Kako je na konferenciji za medije rekao direktor Frano Luetić, otkazani su letovi Transavije za Pariz, nekoliko letova Croatia Airlinesa također za Pariz, iz Beča nekoliko letova Lauda Motiona te iz Praga Smartwings, odnosno Travel Servicea.
-Nažalost otkazani su za ovu godinu i letovi Qatar Airwaysa koji nam je za ovu godinu bio točka na ‘i’ kad je u pitanju interkontinentalni promet prema Aziji i Australiji i Novom Zelandu. To je odgođeno za sljedeću sezonu – rekao je direktor.
Kad je riječ o glavnoj sezoni, odnosno lipnju, srpnju i kolovozu, otkazivanja za sad nema, odnosno kako je rekao Luetić nitko nije otkazao cijeli ljetni red letenja.
-Ako se situacija oporavi, nadamo se da ćemo se pomalo početi vraćati u srcu sezone na promet koji je bio i prethodne godine. Ali u predsezoni ćemo imati dosta veliki pad, a pad fizičkog prometa pratit će i financijski – rekao je dalje izrazivši nadu kako će se ova situacija, kakva je u cijeloj Europi i svijetu, uspjeti prebroditi.
-Morat ćemo sukladno smanjenju prometa rezati troškove da uspijemo prebroditi situaciju – rekao je Luetić odgovarajući na pitanje što ako i sezona bude loša. To će se odraziti i na zapošljavanje sezonskih radnika.
-Mi smo se ove godine bili izvrsno pripremili za sezonu obzirom da smo protekle godine imali problema sa sezonskim radnicima, pogotovo onima niže stručne spreme. Ove godine smo pronašli radnike izvan Dubrovačko-neretvanske županije, ali dogodilo se nešto iznenađujuće. Sad ćemo morati raditi restrikcije. Obustavili smo daljnje zapošljavanje – rekao je.
Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je mogućnost zatvaranja granica, što će se odraziti i na Zračnu luku.
-Po meni to ne bi bilo dobro rješenje, ali zdravlje svih mora biti na prvom mjestu – rekao je.

Pročitajte još

Dubravka Šuica druga na listi za Europski parlament

Dulist

OTVOREN PAVILJON BIH Marin Ivanović: ‘Čast mi je biti imenovan povjerenikom i kustosom’

Dulist

[FOTO] SVEČANO OTVORENJE Novi prostor DPDS-a predstavljen uz izložbu dubrovačkog novca

Dulist