Aktualno

ZRAČNA LUKA Novi ‘look’ uzletno-sletne staze

U Zračnoj luci Dubrovnik krajem ožujka u upotrebu je puštena cjelokupna dužina rekonstruirane uzletno-sletne staze koja iznosi 3300 metara.

Uz to, svi svjetlosni i navigacijski uređaji su u funkciji. Preostaje još dovršetak rulne staze za vožnju prema zapadu koja se misli dovršiti do sredine mjeseca svibnja.

Uzletno-sletna staza izgrađena je 1962. godine, a pretrpjela je ozbiljnu štetu u Domovinskom ratu. Spomenutim radovima pristupilo se još 2016. u mjesecu studenom te su uz navedenu kompletnu rekonstrukciju podrazumijevali ugradnju rasvjete centralne linije, izradu zaštitnog pojasa u širini od 150 metara od staze, ali i zamjenu svih rasvjetnih tijela s LED tehnologijoma što znači smanjenje potrošnje električne energije s 150 na 50 KW. Ujedno je napravljena i odvodnja, kanali su postavljeni s obje strane staze kako bi se oborinska odvodnja mogla gdje odlijevati. Ovim osigurane su tehničke karakteristike koji zadovoljavaju sve međunarodne standarde što do sada nije bio slučaju.

Rekonstrukcija staze dio je velikog infrastrukturnog projekta ‘Razvoj Zračne luke Dubrovnik’ vrijednog 225 milijuna eura.

Izvor: Facebook/Foto: Dubrovnik Airport

Pročitajte još

SPASITE NEČIJI ŽIVOT! Odazovite se akciji Crvenog križa

Dulist

ISPLATI SE BITI POŠTEN! Neočekivana nagrada djelatniku Čistoće Mateu Mimici

Dulist

Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija