Grad

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK U petak stiže milijunti putnik, sedam dana ranije nego lani

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK U petak stiže milijunti putnik, sedam dana ranije nego lani

Zračna luka Dubrovnik u petak, 7. kolovoza u popodnevnim satima dočekat će milijuntog putnika za 2015. godinu.

Inače, bit će to čak sedam dana ranije nego 2014. godine, kad su 14. kolovoza u Čilipima dočekali Londončanku Camillu Arthur na letu British Airwaysa.

Godinu ranije milijunta putnica u Zračnoj luci Dubrovnik, bila je mlada Ruskinja Alexandra Sandimirova, koja je sletjela 18. kolovoza i to zrakoplovom Aeroflota iz Moskve.

2012. godine milijunta putnica Španjolka Belen Lozoya Cana sletjela je 23. kolovoza, a 2011. godine Austrijanka Anna Veronika Horngacher 2. rujna.

2010. godine kao milijunta putnica sletjela je Britanka Emma Day sletjela je 11. rujna, a 2009. godine Belgijka Mommaerts Veerle 6. listopada.

2007. godine u ZLD dočekana je Španjolka Izaskun Arenas 5. listopada, a 2006. godine Švicarka Barbara Wrangler 9. listopada.

Zadranka Ivana Mijić, koja je u Zračnu luku Dubrovnik sjetjela 15. listopada 2005.godine, bila je prva milijunta putnica u nezavisnoj Hrvatskoj, a za usporedbu, prvog milijuntog putnika u povijesti Zračna luka Dubrovnik dočekala je 7. studenog 1978. godine.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović