AktualnoKoronavirus u Hrvatskoj

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK ‘Nije došlo do otkazivanja letova, ali bilježimo pad prometa putnika’

ZRAČNA LUKA DUBROVNIK 'Nije došlo do otkazivanja letova, ali bilježimo pad prometa putnika'

Zbog koronavirusa u Zračnoj luci Dubrovnik, za sad nije došlo do otkazivanja letova, ali je primjetna slabija popunjenost na letovima.
— Zračna luka Dubrovnik za sada ne bilježi otkazivanja letova u svezi s izbijanjem epidemije COVID-19 virusa, međutim primjetna je nešto slabija popunjenost svih letova u domaćem i međunarodnom prometu kojoj dijelom može biti uzrok i strah od širenja ove bolesti među našim korisnicima usluga – ističe Miho Miljanić, direktor Sektora prometa Zračne luke Dubrovnik.
Naravno, i Zračna luka Dubrovnika prilagodila se novonastaloj situaciji te su osigurane dodatne prostorije za pregled putnika, ali i za eventualnu karantenu.
— Prema naputku Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo Zračna luka Dubrovnik osigurala je dodatne pro­storije za Sanitarni pregled putnika u prostoru međunarodnog dolaska put­ničke zgrade. Ove prostorije označene natpisom ‘Zdravstvena kontrola/Health control’ mogu se prema potrebi kori­stiti za provođenje zdravstvenih mjera i karantenu za manji broj putnika do nji­hova preuzimanja od strane nadležnih službi. U slučaju potrebe za izolacijom većeg broja putnika planirano je korište­nje nove zgrade za opće i poslovno zra­koplovstvo koja je izdvojena od ostatka putničke zgrade – navodi nam dalje Miljanić.
Uz to, prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Zračna luka Dubrovnik postavila je letke s uputama o sprječavanju zaraze i širenja korona­virusa (a koje je izradio HZJZ) na poli­cijske punktove granične kontrole kao i na šaltere za registraciju putnika u put­ničkoj zgradi.
— Postaja aerodromske policije Dubrovnik ima upute za dodatno inter­vjuiranje putnika koji dolaze iz područja zahvaćenih epidemijom kao i za izola­ciju putnika s vidljivim simptomima oboljenja uz pozivanje dežurnog sani­tarnog inspektora – zaključuje Miljanić.

Objavljeno u tiskanom izdanju DuLista 26. veljače 2020.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist