Aktualno

“Zračna luka Dubrovnik neće u privatizaciju!”

"Zračna luka Dubrovnik neće u privatizaciju!"

Ne, ne, to je krivo, Zračna luka Dubrovnik ne ide u privatizaciju, uputit ćemo demanti – kazala je za duList glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Renata Ivanović na upit je li istina da će država dubrovački aerodrom privatizirati.

– Niti je predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović to rekao novinaru tjednika u kojem je ta kriva informacija objavljena, niti je ministar Hajdaš-Dončić njemu dao ikakav sličan nalog. Novinar je to izvukao iz konteksta, pogrešno stavio u istu košaru s nekim drugim poduzećima – rekla je glasnogovornica Ivanović.
 
Naglasila je kako Zračna luka Dubrovnik ima velike planove s razvojem i očekuju se velika sredstva iz europskih fondova pa samim tim ne pripada u skupinu tvrtki koja će se privatizirati.

Informaciju o privatizaciji direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić komentirao je riječima:
– Vjerujem da je riječ o krivoj interpretaciji i ne treba nepotrebno podizati tenzije, a posebice ne u ovom osjetljivom trenutku, kada ulažemo napore da osiguramo prijeko potrebna sredstva, što vlastitim radom što iz fondovskih mogućnosti, kako bismo imali zračnu luku kakvu izolirani hrvatski jug zaslužuje. Vlada je u tom procesu naš izrazito aktivan partner i dok to traje zasigurno neće razmatrati privatizacijske scenarije koji bi derogirali ovaj složeni postupak – kazao je direktor Tolić.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo