Hrvatska

ZORAN PUCARIĆ Pismo mandataru

ZORAN PUCARIĆ Pismo mandataru

Otvorena pisma mandataru zadnjih su dana jako popularna. Pišu ih svi, pa i oni za koje ni Google ne zna tko su, a ni privatni im profili na Facebooku ne pomažu u odgonetanju zašto su se uopće upustili u takvo što. Mnogi osvjedočeno blijedi političari odgovaraju novinarima na nepostavljeno im pitanje kako neće biti u Vladi jer su njihovi interesi drugdje (premda svi to znaju – jer osim obitelji i rijetkih prijatelja nitko drugi ih ne želi). Neke novinske redakcije također su se priključile predlaganju članova vlade. I s velike udaljenosti je razvidno da se novinari kod tih prijedloga nisu vodili javnim interesom i sl. Na sve strane vidljiva je primjena raznih tehnika spina.
Polako ali sigurno od cijelog je procesa napravljen cirkus. Nakon što se cirkus završi i nakon što mandatar Saboru predloži konačnu listu članova vlade (od kojih su mnogi dogovoreni mjesecima unaprijed u raznim vezanim trgovinama) te nakon što se imenuju zamjenici i pomoćnici, moći ćemo proglasiti najuspješnije trgovce. Samo naivni će takav povratak nekih imena (privremeno pospremljenih u ormare da ne bi svojim pozicijama na listama živcirali birače) doživjeti kao iznenađenje. Stoga, ako se i iznenadite, pravite se da ste to oduvijek znali, i da vam je baš to sasvim logično. Recite svima glasno da je taj i taj ustvari najbolji kandidat upravo za to mjesto i da je to dokazao i dosadašnjim radom, jer i drugi će to isto govoriti.
Imate li pak prijedlog članova vlade, ili možda prijedlog reformi odnosno neuralgičnih točaka u društvu koje Vlada žurno treba odraditi, a posebice ako bi takva aktivnost bila od vašeg poslovnog interesa, požurite se i uputite prijedlog Mandataru. Ostalo vam je još desetak dana.
Pismo jednostavno adresirajte na poznati zagrebački hotel, jer za nestranačkog mandatara nisu se mogle pronaći službene prostorije…

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist