Aktualno

ZORAN MARINOVIĆ NA PRVOJ LINIJI FRONTE Avioni nadlijeću, bombe na sve strane, bore se i muškarci i žene

ZORAN MARINOVIĆ NA PRVOJ LINIJI FRONTE Avioni nadlijeću, bombe na sve strane, bore se i muškarci i žene

Dubrovački reporter Zoran Marinović nedavno je otputovao u trenutno jedno od najvećih bojišta svijeta – obišao je prvu liniju fronte u potpuno razorenom Sindžaru gdje irački Kurdi brane svoje položaje, a s druge strane stoje borci Islamske države.

– Prvu liniju fronte drže pešmerge i 200 metara odavde nalazi se položaj ISIL-a koji su se sa Sindžara povukli prije 15-ak dana. Američki avioni cijelo vrijeme nadlijeću ovo područje, a jučer su ga u više navrata i bombardirali. ISIL s druge strane pali naftu kako bi dim prekrio aktivnosti i zaklonio pogled tim bombarderima. Zanimljiva je ovdje suradnja između američkih obavještajaca koji s brda nadziru i kontroliraju letove i s druge strane Radničku partiju i pešmerge koji odrađuju sve ove aktivnosti na tlu – rekao je a Dnevnik.hr Zoran Marinović.

Na tlu se zajedno bore muškarci i žene. Oko 7.500 kurdskih boraca kojima su se pridružili i Jazidi, pripadnici vjerske manjine, krenulo je u oslobađanje Sindžara. Ovaj grad, sada bez stanovnika ima i strateški i simboličnu važnost.

Kako bi se zaštitili upravo od bombardiranja iz zraka, džihadisti su se u Sindžaru skrivali u tunelima. Protežu se stotinama metara i vode od kuće do kuće. I to pokazuje koliko je teška bila akcija oslobađanja Sindžara.

Više o Zoranovom putovanju pročitajte ovdje!

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist