Politika

ZONA POVIJESNE JEZGRE Uskoro odluka o uvođenju parkirnih mjesta samo za građane

ZONA POVIJESNE JEZGRE Uskoro odluka o uvođenju parkirnih mjesta samo za građane

Ovo je vrlo problematičan način izvlačenja sredstava iz trgovačkog društva, da ne rečem nezakonit – rekao je Jadran Barač tijekom rasprave o sklapanju Ugovora o ustupanju javnih parkirališnih površina za organizaciju javnih parkirališta u 2018. godini s društvom Sanitat Dubrovnik d.o.o.

-Čemu predloženi ugovor kad su površine već date Sanitatu na upravljanje. Jasno je da je to zbog 2 milijuna kuna, što je uredu. Taj se iznos naziva zakupninom iako se ne radi o zakupnini već o dijelu sredstava ubranih naplatom parkinga. Bilo je potrebno provesti javni natječaj kako bi se izabrao najbolju ponuđač, a sukladno Zakonu o vlasništvu – govorio je Barač, tražeći povlačenje točke s dnevnog reda kako bi se odluka doradila no gradonačelnik Franković rekao mu je kako je predloženi ugovor u skladu sa svim zakonskim normama.

Inače, revizija poslovanja Sanitata ukazala je na nedostatak ugovora između Sanitata i vlasnika javne površine, odnosno Grada Dubrovnika.

-Ovim se ozakonjuje iznajmljivanje parkinga na sat ili dulje tvrtki Sanitat – rekao je gradonačelnik.

Ljubo Nikolić smatra kako bi ovakva odluka trebala sadržavati i podatke koliko Sanitat uprihoduje od naplate parkinga te koliki su troškovi tvrtke. Podržao je doradu prijedloga, a zanimalo ga je na temelju koji se parametara došlo do iznosa od 2 milijuna kuna.

-Nakon razgovora s kolegom Tabakom odlučili smo da je ta cifra koja bi odgovarala i Gradu i Sanitatu. Da to u budućnosti može biti i više, može, ali pred nama je jedna velika odluka o ukidanju korištenja dijela parking mjesta u zoni oko povijesne jezgre za sve one koji nemaju povlaštene parkirne karte – rekao je Franković dodavši kako će to donijeti značajno smanjenje prihoda.

 

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist